Početna / DRUŠTVO / U parku napravljena jelka od starih automobilskih guma i kišobrana

U parku napravljena jelka od starih automobilskih guma i kišobrana

Početak nedelje doneo je pokrenutanje Susreta bez otpada u Nišu, u parku u Karadžićevoj ulici. Tom prilikom je napravljena jelka od starih automobilskih guma i kišobrana i ukrašena limenkama, dok je u drugom delu u Kući čaja održano predavanje o urbanim baštama i radionica kompostiranja.

U ukrašavanju jelke učestvovali su učenici Osnovne škole „Učitelj Tasa“ iz Niša i brojni posetioci, a predavanje i radionicu je vodio biolog i diplomirani permakulturista Radovan Božović. Jelka još uvek pozdravlja dolepšavanje svojih sugrađana, pa svako ko želi može dati svoj doprinos.

Cilj akcije je osvešćivanje javnosti o značaju drveća i načinu kako novogodišnje drvo može i da se napravi, kao i o ogromnim količinama otpada o kojima se tek stidljivo razgovara.

„Želimo da pokažemo da ono što se u prvom trenutku čini kao otpad, to ne mora da bude. Uvek postoji način kako možemo da zaokružimo procese. Želimo da zajedno pronađemo rešenja ka održivosti i zajedništvu i preuzmemo odgovornost kako na ličnom nivou tako i na kolektivnom. U planu je da gume prenamenimo za izradu domova ugroženim, napuštenim ljubimcima. Jedan deo guma iskoristićemo i za izradu nameštaja za ovaj park jer bi on sutra mogao da bude naša gradska bašta učenja, druženja i prijateljstva!

Ovo su bili prvi Susreti bez otpada u ovom gradu u okviru inicijative Milje Vuković  Za manje smeća i više sreće – Zero & Low Waste Serbia, a održani su još i u Beogradu i Novom Sadu.

Pogledaj takodje

U ponedeljak (30. novembra) bez struje jedno naselje i dva sela

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da neće biti električne energije u ponedeljak, 30.11.2020. godine u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *