Početna / KULTURA / U Medveđi obeležen jubilej – 800 godina od samostalnosti Srpske pravoslavne crkve

U Medveđi obeležen jubilej – 800 godina od samostalnosti Srpske pravoslavne crkve

Sinoć je u Kulturnom centru opštine Medveđa prikazana predstava: „Multimedijalni dramski prikaz „Vekovi pravoslavni-800 godina od samostalnosti SPC“, koju je podržalo Ministartsvo kulture i infprmisanja.

U predstavi su prikazane najreprezentativnije duhovne besede, pesame, priče, muzika i video zapisi. Ovim dramskim prikazom, u kome su učestvovati glumci amateri iz Medveđe i Lebana, obeležen je značajan jubilej -800 godina od samostalnosti Srpske pravoslavne crkve .

Projekat je imao za cilj da kroz scenske prikaze hronologije najznačajnih događaja iz srpske istorije od uspostavljanja samostalnosti SPC, upozna gledaoce sa osnovnim principima pravoslavlja i ljudima koji su dali veliki doprinos i žrtve njegovom očuvanju kroz vekove.

Predstava je imala tri celine :

Citatima iz Biblije uz audio-video efekte i igre senki prikazana je prva celina ZAPIS NA NEBU

ZAPIS U KAMENU je predstavljen Video prezentacijom srpskih manastira i crkava sa tekstovima –citatima napoznatijih duhovnika iz istorije SPC.

ZAPISOM U ZVONU koju čine Dramski prikazi scena iz života Sv. Save, Nikolaja Velimirovića, Vladike Njegoša, završen je treći deo predstave.

Snažan emotivni naboj koji je predstava izazvala kod publike prenela se i na razgovore o predstavi publike i glumaca, posle njenog završetka.

Pogledaj takodje

Još 34 osobe iz Leskovca pozitivne na koronu

U poslednja 24h od 118 rezultata(od toga za grad Leskovac 89) 61 rezultat je sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *