Početna / DRUŠTVO / U OŠ “Siniša Janić” svečano obeležen Savindan

U OŠ “Siniša Janić” svečano obeležen Savindan

Rezanjem slavskog kolača i bogatim kulturno-umetničkim programom Osnovna škola “Siniša Janić”, kao i sve škole u Srbiji, proslavila je Svetog Savu, školsku slavu.

Najpre su učenici prigodnim programom školsku slavu obeležili po odeljenjima, a potom je u prisustvu učenika, nastavnika, profesora i gostiju nastavljen program posvećen Svetom Savi, prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. Tradicionalno, najpre je sveštenik Goran Dimitrijević prerezao slavski kolač i kratkom besedom govorio o liku i delu prvog srpskog prosvetitelja i arhiepskopa.

“On se opredelio za jednu uzvišenu misiju da miri zavađene, da sjedini razjedinjene, da oslobodi porobljene, uči neuke, prosveti neprosvećene i da osveti mračne duše srpskog naroda. Zbog svojih zasluga Sveti Sava je ostao nezaboravljen u narodu do današnjih dana”, rekao je o. Goran Dimitrijević, čestitajući školsku slavu učenicimai nastavnicima ove škole.

Kroz kolažni program prisutni su se podsetili na lik i delo Svetog Save, na njegov značaj za srpski narod. Program je počeo Himnom Svetom Savi koju je izveo školski hor, potom su učenici dramskim segmentima podsetili na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja. Koliko je program bio interesantan prisutnima govori i gromki aplauz kojim su izvođači nagrađeni.

Sve prisutne pozdravio je i slavu čestitao i direktor škole Goran Mitić, koji je tradicionalno i ove godine dodelio nagrade učenicima i njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima za postignute rezultate na okružnim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Nagradama u vidu knjiga, ovom prilikom obuhvaćeno je 46 učenika i 18 učitelja i nastavnika koji su u prethodnoj školskoj godini izborili plasman ili postigli zapažene rezultate na regionalnim ili republičkim takmičenjima.

Izvor:kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Danas i sutra isplata redovne i privremene novčane naknade za septembar

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike novčanih naknada da će preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *