Početna / DRUŠTVO / DAN SVETOG SAVE: Za 298 mladih talenata 9,2 miliona dinara kao nagrada za uspeh i rezultate (FOTO/VIDEO)

DAN SVETOG SAVE: Za 298 mladih talenata 9,2 miliona dinara kao nagrada za uspeh i rezultate (FOTO/VIDEO)

Tradicija je nastavljena i ove godine, na Savin dan.

Nagrade mladim talentima koje po unapred utvrđenim kriterijumima, preko Kancelarije za mlade dodeljuje Grad Leskovac uručene su i ove godine.

Ove godine nagrade je dobilo 298 mladih Leskovčana: studenata, učenika, telentovanih umetnika i sportista. Nagrade je na svečanosti u amfiteatru Visoke poslove škole u Leksovcu uručio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Pre više od decenije stajao sam pred nekim drugim mladim, talentovanim ljudima koji su sa istim sjajem u očima, kao vi sada, željno iščekivali da preuzmu svoju nagradu. Ti ljudi su sada formirane ličnosti, to su isti oni mladi profesori, farmaceuti, lekari, inženjeri koji svojim znanjem, entuzijazmom i voljom danas menjaju naš grad i našu državu na bolje. Kada sam doneo odluku da sve mlade ljude koji se svojim zalaganjem, trudom i radom izdvajaju i ostvaruju izvanredne rezultate, imao sam nameru da ovaj vid podrške postane tradicionalan. I raduje me činjenica da smo istrajali u toj nameri, jer je pružanje podrške mladima na njihovom putu ka uspešnoj karijeri ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede. Do sada je nagrađeno preko 3.000 mladih i za te namene izdvojeno je preko 80 miliona. Na današnji svečan dan, kada slavimo sećanje na oca srpske državnosti i prvog arhiepiskopa i prosvetitelja, želim da vam čestitam na svim vašim dosadašnjim uspesima i zahvalim što svoj grad, svoje škole i porodice činite ponosnima. Ujedno svim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima čestitam školsku slavu u nadi da ćemo nastaviti da koračamo Savinim putem vrlina poštujući istinske vrednosti koje nam je u amanet ostavio. Zahvaljujem vam se još jednom za trud, energiju i što ste postali ideal drugim generacijama – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime svih 295 dobitnika za koje je iz budžeta grada izdvojena suma 9,2 miliona dinara govorili su Teodora Božić, učenica treće godine Gimnazije u Leskovcu i član istraživačkog centra u Petnici, Đorđević Danilo, student Pravnog fakulteta u Beogradu i Maja Valčić, doktorand Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i magistar farmacije. Svi oni su istakli značaj dugogodišnje tradicije dodele novčanih sredstava mladim ljudima, ne zbog materijalne vrednosti nagrade već zbog činjenice da se njihov trud, rad i zalaganje prepoznaje, visoko vrednuje i ceni i dodali da će se i ubuduće istrajno raditi na sebi kako bi svoj grad učinili ponosnim i boljim.

Video snimak pogledajte OVDE:

https://www.facebook.com/dnevnikjuga.dnevnilist/videos/1045891495765646

Pogledaj takodje

Danas i sutra isplata redovne i privremene novčane naknade za septembar

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava korisnike novčanih naknada da će preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *