Početna / DOGAĐAJI / U OŠ „8. oktobar“ podeljene nagrade najuspešnijim đacima

U OŠ „8. oktobar“ podeljene nagrade najuspešnijim đacima

Dodela Diplome „Vuk Karadžić“, nagrada đaku generacije i sportisti generacije i dodela posebnih diploma održana je danas, na Vidovdan, u OŠ „8. oktobar“ u Vlasotincu.

Ove godine u ovoj školi 131 učenik je završio osmogodišnje školovanje, a 22 su nosioci Diplome „Vuk Karadžić“, dok je 33 učenika dobilo 57 posebnih diploma za postignute uspehe na svim nivoima takmičenja. Svečanoj sednici su pored nagrađenih učenika prisustvovali nastavnici, profesori i roditelji. Obrativši se učenicima, direktorka škole Svetlana Kocić je, između ostalog, istakla:

„Uložili ste puno truda, rada, strpljenja i odricanja u prethodnih osam godina i postigli rezultate koji su za svaku pohvalu. Osvajaćete vreme i prostor, verujem u vas i znam da ćete biti uspešni tokom daljeg školovanja. Ostvarite svoje ciljeve jer mladost može sve. Koračajte dostojanstveno, uzdignute glave jer samo tako se postaje čovek. Poručujem vam, na vama leži budućnost naše države, i sretni vam bili putevi Gospodnji“.

Za sportistu generacije je izabran Aleksa Petrović, a za đaka generacije Ognjen Milošević, koji je postigao izuzetne rezultate na mnogim takmičenjima. Od svojih učenika ovom prilikom su se oprostile i njihove razredne starešine, poželevši im mnogo uspeha u budućem školovanju. Ognjenu Miloševiću, đaku generacije je njegova učiteljica Jasmina Išljamović poručila da mu laskava titula đak generacije bude samo početak trijumfa u daljem životu. Ognjen Milošević se zahvalio svima, ističući da će opravdati ukazano mu poverenje i da će dostojno reprezentovati svoje mesto i svoju školu u daljem školovanju.

Ovom prilikom dodeljene su jubilarne nagrade za 35, 30, 20 i 10 godina rada u prosveti.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

Predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović uručio ugovore o obavljanju stručne prakse

U okviru jedne od tri mere zapošljavanja, koje Nacionalna služba zapošljavanja sprovodi u saradnji sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *