Početna / DRUŠTVO / U okviru LEDAMUSA održan koncert Anete Ilić i Vladimira Stojnića

U okviru LEDAMUSA održan koncert Anete Ilić i Vladimira Stojnića

U Svečanoj sali Grada Leskovca sinoć je u okviru LEDAMUSA organizovan koncert Anete Ilić (sopran) i Vladimira Stojnića (klavirska pratnja).

Na programu su bile solo pesme P.I.Čajkovskog, R.Štrausa i R.Hana.

Aneta Ilić je jedna od vodećih vokalnih umetnica Srbije. Rođena je u Frankfurtu na Majni, a solo pevanje je studirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasama prof. Biserke Cvejić i prof. Irine Arsikin (postdiplomske studije). Kao koncertna pevačica redovno nastupa u Srbiji i inostranstvu. Posebno treba istaći njene koncerte u Italiji, Holandiji (Meziekgebouw, Amsterdam), Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Poljskoj, Grčkoj, Rumuniji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao i u okviru festivala BEMUS, NOMUS, BELEF, Contro canto (Rim), Muzičko bijenale Zagreb i Međunarodna tribina kompozitora. Često nastupa kao solista sa simfonijskim i kamernim orkestrima, od kojih su najznačajniji Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Ansambl solista Minhenske filharmonije, Beogradski gudački orkestar „Dušan Skovran“, Gudači Sv. Đorđa, a sarađivala je sa istaknutim dirigentima kao što su Leopold Hager, David Porcelijan, Uroš Lajović, Vladimir Kranjčević, Bojan Suđić, Darinka Matić-Marović i Ivo Lipanović. Programi njenih resitala čine najreprezentativnija dela muzičkog baroka, romantizma, impresionizma i muzike 20. veka. Posebnu specifičnost umetničke aktivnosti Anete Ilić čini prezentovanje srpskog muzičkog stvaralaštva.

Vladimir Stojnić (Beograd) u Muzičkoj školi „Josip Slovenski“ završio je teoretski i instrumentalni odsek – klavir u klasi prof. Marte Šurev. Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu uspešno je diplomirao u klasi prof. Jasmine Gavrilović. U toku strudija osvojio je medalje na takmičenju Maria Kalas u Barseloni, bio finalista takmičenja Alessandro Casagrande u Terniju (Italija) i dobitnik Oktobarske nagrade za studentska dostignuća 1986. Godine. Kao solista nastupao je u Rusiji, Švajcarskoj, Grčkoj, Izraelu, Sloveniji, Francuskoj, Americi itd. Nastupao je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Vojnim orkestrom „Stanislav Binički“, Sofijskom filharmonijom… Intenzivno se bavi kamernom muzikom kao klavirski saradnik gudačima, duvačima i solo pevačima. Posebno se ističu nastupi sa kvaretima „Elitta“ i „Jazzycal“ gde se našim eminentnim umetnicima nastupa u zemlji i inostranstvu. Vladimir Stojnić već dugi niz godina uspešno sarađuje sa našim i inostranim operskim pevačima.

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *