Početna / DRUŠTVO / Peta sednica Gradskog veća: izmene radnog vremena ugostiteljskih objekata, javno – privatno partnerstvo, manja zakupnina za „Jeanci“

Peta sednica Gradskog veća: izmene radnog vremena ugostiteljskih objekata, javno – privatno partnerstvo, manja zakupnina za „Jeanci“

U Leskovcu je danas održana 5. sednica Gradskog veća na kojoj je razmotreno 11 tačaka dnevnog reda.

Gradski većnici usvojili su Odluku o izmeni i dopuni Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata zabavnog karaktera.

Ovom odlukom precizirano je da uz ugostiteljske ona važi i za druge objekte koje osim osnovnih usluga pružaju i usluge ishrane i pića. Ovo se odnosi na udrženja, saveze, klubove, objekte zavnog karaktera i slične. Ovom odlukom predviđeno je se u slučaju proglašenja epidemije primenjuje radno vreme koje odradi svojim aktima Vlada Srbije.

Izmenana Odluke predviđene su i kazne za kršenje ove odluke: 150.000 za pravno lice, 75.000 za preduetnike i 25.000 za odgovorno lice u pravnom licu.

Gradko veće jednoglasno je usvojilo predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačni Nacrt ugovora o javno privatnom partnerstvu za vrešenje usluga zamene sistema javnog osvetljenja primenom mera ušteda energije sa led tehnologijom na teritoriji grada Leskovca.

U nacrtu Ugovora vidi se da će biti sklopljen sa kompanijom „Keep light“ koja je izabrana za partnera u ovom poslu.

Gradski većnici razmotrili su i usvojili izveštaj o radu i plan i program rada Predškolske ustanove Vukica Mitrović, ako i predlog porgama o kotrnoli kvaliteta vazduha i obrazovanju Komisije za izbor projekata pravnih lica iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine.

Gradsko veće odobrilo je umanjenje zakupnine poslovno proizvodnog objekta „Sintetika“ u visini uložeih sredstava zakupcu, kompaniji „Jeancy Serbia“. Prema ovoj odluci, zakupnina je umanjena u iznosu 100% za period od 15 meseci – od 01.07.2019. do 30.09.2020. godine.

Kako je navedeno u obrzaloženju ove odluke turska kompanija je uložila 9.883.492,48 dinara na ime investicionog održavanja.

Na danađnoj sednici doneta je odluka i na Program korišćenja sredstava od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta, a usvojen i program zaštite poljoprivrednih resursa od vremenskih nepogoda.

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *