hotel bell

U Leskovcu se trenutno zida 555 stanova i pregovara o izgradnji fabrike magneta, vredne 200 miliona evra

Stambeno-poslovni kompleks ”Sajam”

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, Leskovac je veliko gradilište i takva slika u gradu na Veternici nije viđena decenijama.

U ovom trenutku se, na 14 različitih lokacija, zida ukupno 555 stanova i 47 lokala, što govori o privrednom procvatu Leskovca i znatno podignutoj kupovnoj moći građana:

– Ovakva situacija odslikava privredni i ekonomski potencijal privrednih subjekata, ali i građana, takođe. Da tržišna ekonomija nije zaživela, ne bi oni ulagali te silne novce, ako nema ko to da kupi. Znači da je napravljena ravnoteža između onih koji grade i onih koji kupuju, rekao je Cvetanović.

Čak trećina od 555 stanova gradi se u strogom centru, jer će, kako je predviđeno projektom, stambeno-poslovni kompleks ”Sajam”, u višespratnici pored istoimenog šoping centra, ponuditi 146 stambenih jedinica.

Gradonačelnik je istakao i da se lokalno rukovodstvo ”bori” za fabriku vrednu 200 miliona evra. Da podsetimo, pre tačno mesec dana, gradonačelnik je razgovarao sa delegacijom kineske firme ”TH Magnetics”, predvođenu generalnim menadžerom za ispostave u Evropi, Majklom Hervigom.

Tada je potencijalni investitor saopštio da je Leskovac ušao u uži izbor potencijalnih lokacija za novi pogon, zbog dobrog položaja i odlične poslovne klime.

Kineski ulagač je najavio da će odluku doneti do kraja avgusta, a u septembru obelodaniti koji grad će biti domaćin 200 miliona vredne fabrike, čija bi gradnja trebalo da počne naredne godine.

”TH Magnetics” se bavi proizvodnjom magneta za elektromotore, mobilne telefone, računare, klime, tablete….

Prema pmanu, pogon bi trebalo da proradi 2024. godine, a do kraja investicionog perioda, u njemu će biti zaposleno 900 ljudi.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор