hotel bell

U Leskovcu počeo Međunarodni šahovski turnir slepih

U Leskovcu je juče počeo Međunarodni šahovski turnir slepih.

Okružna organizacija slepih Leskovac turnir organizuje 27 godina u čast Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Na turniru je prisustvovao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a prvi potez je povukla zamenica gradonačelnika dr Lidija Dimitrijević.

„Ovaj značajni turnir ima tradiciju dugu skoro tri decenije a organizuje se u čast Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji smo ove godine obeležili u društvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Okupljanja ovog tipa dobra su prilika za druženje slepih i slabovidih osoba i sklapanje novih prijateljstva, jer se na taj način doprinosi socijalizaciji, veoma važnoj za osobe za invaliditetom“ rekla je zamenica na otvaranju.

U ime organizatora obratio se predsednik Okružne organizacije slepih Alen Husić, istakao da turnir okuplja veliki broj učesnika kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona:

„Drago mi je što smo uspeli da i ove godine organizujemo ovaj, za nas izuzetno značajni turnir. Veliku zahvalnost upućujem gradu, gradonačelniku Cvetanovići i lokalnoj samoupravi na svoj podršci koju nam prižaju tokom našeg rada i nastojanja da slepim i slabovidim osobama omogućimo što kvalitetniji život.“

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор