Početna / DOGAĐAJI / U Leskovcu počeo Festival mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“
Dionis Restoran

U Leskovcu počeo Festival mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“

U Narodnom pozoruštu u Leskovcu otvoren je festival mladih pozorišnih stvaralaca „Metamorfoza“

Festival je počeo predstavom „Ovaj će biti drugačiji“ beogradskog Ateljea 212, a zvanično ga je otvorila Ana Sofrenović koja je izrazila zadovoljstvo što je po prvi put u nekom žiriju i to još festivala koji se prvi put održava.

„U današnjem vremenu je veoma važno da učestvujemo u očuvanju živog kontakta publike i glumaca, scene, pozorišta… Ono što je ovde prelepo je mogućnost da pokažemo da podržavamo mladu generaciju i da je na njima čitav fokus ovog festivala.“

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je ovom prilikom istakao da na samom početku karijere mladima znači vetar u leđa.

„ Za mladog čoveka na početku karijere od vitalnog je značaja da se oseti uvaženo, da zna da se njegov trud, znanje i zalaganje visoko ceni i vrednuje. Osnovna vizija ovog inovativnog festivala je otvorenost ka mladim autorima u želji da im se pruži nadahnuće za inicijativu, ohrabri i poveže, da im bude vetar u leđa na putu ka njihovom uspehu.“

Direktor Narodnog pozorišta Dragan Boža Marjanović izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovaj festival dešava upravo u našem gradu.

„Kada nešto po prvi put radite uzbuđenje i trema su veliki. Ovaj festival ima za cilj da promoviše dostignuća mladih ljudi, ali na taj način će mapirati i naš grad i pozorište na kulturnoj mapi ove zemlje. Nadam se da će „Metamorfoza“ postati tradicionalna, a da ćemo iz svakog preobraženja izvlačiti i neke pouke – rekao je direktor pozorišta Dragan Boža Marjanović.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *