Početna / DRUŠTVO / Grad Leskovac sufinansira 38 projekata udruženja u oblasti socijalne zaštite sa 15,5 miliona dinara
Dionis Restoran

Grad Leskovac sufinansira 38 projekata udruženja u oblasti socijalne zaštite sa 15,5 miliona dinara

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su poptisani i uručeni ugovori o realizaciji projekata 38 organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite.

Za ove namene izdvojeno je 15,5 miliona dinara, koliko je podeljeno i prilikom prvog raspisivanja konkursa u prvoj polovini ove godine.

-Pored redovnih izdvajanja za ovu oblast, koja za 2019. godinu iznose 166 miliona, svake godine, dva puta godišnje putem konkursa finansiramo i sufinansiramo projekte u oblasti socijalne zaštite. Marta meseca ove godine uručili smo 32 ugovora sa 15,5 miliona dinara, dok je preostalih 15,5 miliona raspoređeno na 38 ugovora koje danas uručujemo. Leskovac je primer kako se treba ophoditi prema socijalnoj zaštiti, kazao je ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević prilikom njegove poslednje posete. Siguran sam da ćemo, kroz finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite, uspeti da doprinesemo kvalitetnijoj socijalnoj integraciji i odgovorimo na potrebe osetljivih kategorija stanovništva – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime organizacija i udruženja čije programe sufinansirati Grad Leskovac obratio se Zoran Saitović, predstavnik udruženja Romska obnova, saradnja i alternativa „Rosa“ koji je zahvalio Gradu Leskovcu i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci projektima iz oblasti socijalne zaštite.

U prilogu možete pročitati koja su udruženja dobila sredstva.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *