Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu otvorena „Kuća veština“- Kuća koja brine o deci i roditeljima

U Leskovcu otvorena „Kuća veština“- Kuća koja brine o deci i roditeljima

Udruženje roditelja i nastavnika „Partnerski za obrazovanje“, otvorila je danas „Kuću veština“, zamišljenu kao mesto okupljanja i druženja  dece i mladih kroz inovativne, kreativne i savremene obrazovne programe.

„Kuća veština“ izgradjena je na idejama, potrebama i uz pomoć roditelja, sa ciljem da okuplja decu sa teritorije Jablaničkog okruga i šire, posebno onu sa poteškoćama u razvoju i mališane sa izuzetnim sposobnostima.

„Roditelji su snaga, lokomotiva.  Prvi su zasukali rukave, krenuli u partnersku akciju i pomogli da se prostor dovede u red. Pored njih, podršku su nam do sada pružili kompanija ‘’Gruner’’, ‘’Peč stolarija’’,’’Tranzit komerc’’, Mesara ‘’Djordjević’’ i Osnovna škola ‘’Svetozar Marković’’, ali očekujemo da nam se pridruže i ostali i daju podršku lepoj ideji sa jasnom vizijom, rekao je na otvaranju, predsednik Udruženja ‘’Partnerski za obrazovanje’’, Zoran Ilić.

U ‘’Kući vestina’’ će biti organizovane logopedsko-defektološke radionice, ali je to samo deo programa:Razvijaćemo programe umetnosti, robotike, programiranja, preduzetništva, muziko-terapije, baleta, korektivnih vežbi tela, imati filmski i foto studio, drame i scenskog pokreta. Produkt ove svojevrsne kuće znanja biće kontinuirani uspeh na razvoju svake ličnosti u porodici, bez obzira na kom je intelektualnom ili psihofizičkom nivou. Ovo je kuća koja brine o deci, ali i o njihovim roditeljima.

Aleksandra Veličković je majka petogodišnjeg dečaka sa teškoćama u razvoju i u ‘’Kući veština’’ vidi ne samo prostor u kome će deca poput njenog sina moći da se okupljaju, druže i socijalizuju, već i mogućnost da im se pruži stručna pomoć u rodnom gradu, umesto u Nišu, gde je to do sada bilo najbliže.

„Kažem jedno veliko hvala, jer je ovo mnogo važno za Leskovac. Mnogi roditelji nisu, nažalost,  u mogućnosti da svoju decu vode za Niš Ili da im stvore ovakve uslove za vežbe i terapiju. Cilj nam je svakom detetu, a posebno onima sa smetnjama u razvoju, poboljšamo kvalitet života i odrastanja“.

Programe muziko-terapije vodiće terapeut Ivana Ilić , školu baleta ruska balerina Irina Miljković, školu matematike i robotike  profesorka Dušanka Srećković i redovne polaznice škole u Petnici, učenica lebanske gimnazije, Teodora Srećković.  Za scenski pokret biće zaduženi  Dušan Blagojević, Tanja i Miodrag Krčmarik.

Za početak, učešće u većini programa biće besplatno i finansiraće se od članarine Udruženja, iz projekata i donacija. Program muziko-terapije, počeo je već danas, a čim ‘’Kuća veština’’, u ulici Južnomoravskih brigada 65,  dobije neophodnu opremu, tehniku i rekvizite, zaživeće i ostali.

Pogledaj takodje

U leskovačkom Respiratornom centru preminule još tri osobe

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 104 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *