Početna / DRUŠTVO / Obuka za medijatore – posrednike u rešavanju sporova

Obuka za medijatore – posrednike u rešavanju sporova

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Regionalna kancelarija posrednika u Nišu organizuju osnovnu i specijalizovanu obuku za sticanje licence posrednika odnosno medijatora. Od 10. do 12. maja biće organizovana osnovna obuka za sticanje licence a specijalizovana obuka biće realizovana 7. i 8. juna.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Regionalna kancelarija posrednika u Nišu zaključili su ugovor o saradnji, a potpisanim ugovorom Regionalna kancelarija posrednika ovlašćena je da u ime ovog fakulteta, koji je akreditovan od strane Ministarstva pravde Republike Srbije, unapređuje medijaciju na teritoriji Južne Srbije, odnosno organizuje i realizuje osnovne obuke za medijaciju u Nišu i ovom delu zemlje, ali i da organizuje i realizuje specijalizovane programe obuke za madijaciju.

Program osnovne obuke je uslov za naredne specijalizovane programe obuke za posrednike.

Specijalizovana obuka napredne veštine obuhvata:

– Posredovanje između žrtve (oštećenog) i prestupnika (učinioca)
– Medijacija u porodičnim sporovima

Po završetku programa kandidati/kinje dobijaju odgovarajući sertifikat i stiču uslov za lincencu iz oblasti medijacije koju izdaje Ministarstvo pravde na osnovu završene osnovne obuke. Polaznici obuka koji rade u socijalnoj zaštiti, dobijaju odgovarajući broj bodova za licenciranje, jer su programi istovremeno akreditovani u sistemu socijalne zaštite.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti autorima i realizatorima programa, na adresu: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

Pogledaj takodje

U leskovačkom Respiratornom centru preminule još tri osobe

Prema poslednjim podacima iz Kovid bolnice Leskovac, u ovoj ustanovi je trenutno hospitalizovano 104 pacijenata. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *