U Leskovcu organizovan 15. Međunarodni festival folklora trećeg doba(VIDEO)

Penzioneri Leskovca proslavili 15. Međunarodni festival folklora trećeg doba

U organizaciji Udruženja penzionera, održana je 15. manifestacija Međunarodni festival folklora trećeg doba, koja je okupila penzionere iz čitave Srbije, ali i iz susedne Makedonije.

Početak manifestacije, kao i svake godine, obeležen je svečanim defileom svih učesnika koji su uz igru i pesmu predstavili sebe Leskovčanima tokom defilea ulicama grada.

Nakon toga, održana je svečanost u Domu penzionera, gde se prisutnima obratila zamenica gradonačelnika Leskovca, Lidija Dimitrijević.

“Sugrađani trećeg doba su najzaslužniji građani jer su stvorili ovo društvo i pružili nam temelje na koje dalje treba graditi. Svi oni su danas primer kako starost može biti vesela, lepa i poletna, a godine su neprocenjivo bogatstvo mudrosti i životnog iskustva – istakla je Dimitrijević.

Predsednik Udruženja penzionera Dragan Dinić je naglasio da ovo udruženje ima 18.000 članova.

“Jedna od naših folklornih sekcija danas slavi 15 godina postojanja i 15. put organizuje ovu manifestaciju. Leskovac je prvi počeo sa održavanjem folklora trećeg doba. Pobednici idu na olimpijadu u Vrnjačkoj Banji – kazao je Dinić.

Prisutnima se obratio i predsednik Saveza penzionera Srbije, Andreja Savić, koji je otvorio skup i kazao da ova manifestacija prevazilazi lokalne okvire, postavši nacionalni brend i uvrštena je u agendu kulturoloških događaja grupacije 65+, odnosno stanovnika trećeg doba.

Ovaj događaj je još jednom pokazao kako penzioneri svojim aktivnostima i energijom mogu doprineti zajednici, promovišući kulturne vrednosti i bogatstvo tradicije.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …