Ministar unutrašnjih poslova u Leskovcu: Policija će oštro delovati protiv kriminala

Leskovac, tačnije renoviranu zgradu PU Leskovac, posetio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je istakao važnost stvaranja boljih radnih uslova za službenike, naročito u letnjem periodu kada je pritisak za izdavanje pasoša veći.

„Otvaranje novih prostorija pre svega je od interesa za građane, jer veoma je bitno da postoji odgovarajući uslovi ne samo za rad naših službenika, nego i za građane koji koriste njihove usluge,“ rekao je Dačić.

Pored upravnih poslova, Dačić je posetio i objekte sektora za vanredne situacije, naglasivši važnost njihovih aktivnosti.

„Njihova aktivnost, nažalost, je neophodna, ali cilj je da nikada ne budu angažovani osim u hitnim situacijama poput požara ili poplava. Poboljšanje uslova rada u ovom sektoru je takođe od velikog značaja,“ dodao je.

Ovi koraci deo su šire strategije unapređenja uslova rada za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova širom Srbije, uključujući policiju i sektor za vanredne situacije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je servis građana. Naš zadatak je da štitimo javni red i mir, borimo se protiv kriminala, i obezbeđujemo efikasno obavljanje administrativnih funkcija. U Srbiji se dnevno desi oko 100 krivičnih dela. Zadatak policije je da spreči ta dela, otkrije počinioce i sankcioniše ih, ističući da će policija biti najoštrija moguća prema kriminalcima.

„Počinioce će dalje procesuirati nadležni organi, dok će policija obaviti svoj deo posla. Kako će se ponašati ostali organi, to već nije u našoj nadležnosti,“ dodao je Dačić.

Dačić je ovom prilikom istakao uspeh zajedničke operacije srpske i nemačke policije, tokom koje je uhapšeno petoro državljana Srbije i zaplenjeno 140 kilograma marihuane.

Check Also

Solarna “pametna” klupa u centru Vlasotinca za punjenje telefona, lap-topova, električnih trotineta i bicikala

Na platou ispred zgrade opštine postavljena je moderna pametna klupa za punjenje mobilnih telefona, lap-topova, …