Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu obeležen Dan turističkih vodiča
hotel bell

U Leskovcu obeležen Dan turističkih vodiča

U Leskovcu je obeležen Dan turističkih vodiča – saopšteno je iz Turističke orgnizacije Leskovac.

-Na inicijativu turističkog vodiča  Miroslava Arandjelovića iz Leskovca, uz učešće učenika i profesora Trgovinsko – ugostiteljske  škole i  Turističke organizacije  grada Leskovca obeležen je  svetski dan turističkih vodiča 21. februar, uz pridržavanje svih potrebnih mera za sprečavanje širenja zaraze izazvane virusom Kovid-19 – navodi se u saopštenju i dodaje – Time se i grad Leskovac pridružio skoro svim većim gradovima u Srbiji i još mnogim gradovima u preko 50 država sveta.

Učenici Trgovinsko – ugostiteljske škole su imali prilike da se upoznaju sa radom turističkog vođenja grupe, obilaskom značajnijih lokaliteta u gradu Leskovcu, kao što su Šop – Đokićeva kuća, danas sedište Turističke organizacije grada Leskovca, crkve Odžaklije, Sabornog hrama Svete trojice i kuće Bore Dimitrijevića Piksle. Ovu kratku šetnju upotpunila je priča vodiča o zanimljivim činjenicama vezanim za Leskovac, njegove stanovnike i pobrojane objekte.

Na kraju su se svi učesnici složili da je ova inicijativa dobra i da bi trebalo uspostaviti tradiciju obeležavanja ovog dana – zaključuje se u saopštenju Turističke organizacije Leskovac.

Pogledaj takodje

U utorak 3 sela i jedna ulica u gradu bez struje

ED Leskovac obavštava svoje korisnike da će bez struje u utorak biti jedna ulica u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *