Početna / HRONIKA / U donjem vešu i torbici krili preko 50.000 evra

U donjem vešu i torbici krili preko 50.000 evra

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 3. septembra 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 50.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 29-godišnji nemački državljanin turskog porekla “mercedesom“ nemačkih registarskih oznaka, koji je putovao sa još dva sunarodnika.

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su se ipak odlučili za detaljnu kontrolu. Tom prilikom, kod suvozača je pronađeno 30.000 evra u donjem vešu, a na istom mestu i vozač je krio 10.000 evra, dok je daljim pregledom u jednoj od torbica otkriveno još 13.000 evra.

Uprava carina neprestano apeluje na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 evra, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na svim našim graničnim prelazima. Uprkos tome, putnici svesno ulaze u rizik neprijave novca, iako su informacije o važećim propisima dostupne kako na samim prelazima, tako i na sajtu Uprave carina, u brošurama namenjenim putnicima, ali i preko sredstava javnog informisanja.

Pogledaj takodje

Za kršenje mere samoizolacije osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od 2 i 3 godine

U Osnovnom sudu u Dimitrovgradu doneta je prva presuda zbog kršenja mera samoizolacije. Zbog krivičnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *