Početna / DRUŠTVO / Dodeljeni ugovori za projekte u oblasti socijalne zaštite

Dodeljeni ugovori za projekte u oblasti socijalne zaštite

U Svečanoj sali Grada Leskovca danas su predstavnicima udruženja iz oblasti socijalne zaštite dodeljeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata odobrenih na konkursu.

Ugovore je dobilo 18 udruženja za 27 projekata i programa. Ukupan iznos sredstava koja su danas dodeljena iznosi 13,5 miliona dinara. Najviše novca – 5,5 miliona, dodeljeno je projektima iz oblasti podrške osoba sa invaliditetom. Za porodični i domski smeštaj, prihvatilišta i druge vrste smeštaja u iznosu od milion dinara, dnevne usluge u zajednici u iznosu od 4 miliona i savetodavno – terapijske i socijalno-edukativne usluge u iznosu od 3 miliona dinara.

„Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Upravo zato je za finansiranje celokupnog sistema socijalne zaštite u tekućoj godini planirano izdvajanje od 140,3 miliona dinara“ rekao je gradonačelnik Cvetanović prilikom uručenja ugovora i podsetio da je ovoj godini udruženjima već isplaćeno 9,5 miliona dinara.

U ime predstavnika udruženja iz oblasti socijalne zaštite gradonačelniku i lokalnoj samoupravi zahvalila se Gordana Stojanović iz Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga.

Snimak konferencije za medije možete pogledati OVDE.

Pogledaj takodje

Od juče potvrđeno 5 novih obolelih od Korona virusa u Leskovcu, od sutra uzimanje uzoraka za testiranje u 3 ustanove

U odnosu na jučaršnji dan, broj potvrđenih slučajeva u Leksovcu povećan je za 5 novo …

3 Komentari

  1. Prava briga o udruzenjima koja se bore za socijalno i drustveno ugrozene. Jasno je da lokalna vlast pomaze socijalno ugrozenima.

  2. Ponosni Leskovcanin

    Konacno u Leskovcu neko brine onima kojima je pomoc srzavr potrebna. Tako radi odgovorna vlast.

  3. Поносни грађанин

    Лесковац је под вођством Горана Цветановића постап развојна локомотива југа Србије али и пример одговорне локалне власти која брине о социјално угроженима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *