Početna / HRONIKA / Pronadjena droga u kaseti, ispod zadnjeg sedišta i u postavi kofera

Pronadjena droga u kaseti, ispod zadnjeg sedišta i u postavi kofera

Pored skoro 10 kilograma čistog heroina, koji su otkriveni zahvaljujući carinskom skeneru na graničnom prelazu Preševo, u zadnjih nekoliko dana carinici su u saradnji sa policijom otkrili još dva slučaja pokušaja krijumčarenja narkotika ukupne težine nešto veće od dva kilograma.

Kada je 3. septembra 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Đala ka Mađarskoj, na red za kontrolu prispeo „ford fokus“ srpskih registarskih oznaka, 51-godišnji mađarski državljanin koji je putovao sam rekao je da nema ništa da prijavi osim pribora za krečenje.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, vozača i putnika carinski službenici su ustanovili da vozač u „fordu“ krije više od dva kilograma nedozvoljenih supstanci.

Tokom kontrole u fioci ispred suvozačevog sedišta pronađen je jedan paket zamotan u plastičnu foliju, za koji će se ispostaviti da sadrži marihuanu. Međutim, to nije bilo sve, jer je i ispod zadnjeg sedišta, blizu prtljažnika, pronađeno još tri paketa istog sadržaja.

Sličan slučaj otkriven je i 31. avgusta 2018. godine, na ulazu graničlnog prelaza Gradina, u u „audiju“ nemačkih registarskih oznaka kojim je od te zemlje ka Turskoj putovala turska državljanka sa boravištem u Nemačkoj u društvu trojice saputnika, takođe turskog porekla.

Putnici su rekli da nemaju ništa da prijave, ali je detaljan pregled pokazao suprotno, kada su carinici u postavi kofera jednog od saputnika, ispod njegovih ličnih stvari, otkrili dve sumnjive kesice: u jednoj se nalazila marihuana, a u drugoj amfetamin.

Pogledaj takodje

Dvojica kažnjena sa po 70.000 zbog kršenja policijskog časa, trojica će kod sudije posle trežnjenja

Nakon prijave građana, pripadnici Policijske uprave Vranje, sinoć su u selu Katun priveli petoricu meštana, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *