Početna / DRUŠTVO / U Donjem Krajincu asfaltiran prilaz do OŠ „Radoje Domanović“

U Donjem Krajincu asfaltiran prilaz do OŠ „Radoje Domanović“

Radovi na izgradnji asfaltnog sloja na prilazu ka isturenom odeljenju Osnovne školi „Radoje Domanović “ u Donjem Krajincu privode se kraju.

Ovaj deo prilaza inače je bio asfaltiran, ali je imao loš odovod vode, a kako meštani kažu kada pada kiša taj deo puta je potopljen pa su mališani do svoje škole i vrtića dolazili u gumenim čizmama.

„Iz budžeta grada za ove namene izdvojeno je 1,7 miliona dinara. Pored ovih radova projektom je predviđena u dužini od 100 metara i saobraćajnica, gajger slivnici, zamenjena je putna infrastruktura kao i ugradnja asfalta koja će danas biti završena. Izgradnja ovog dela saobraćajnice u mestu Donje Krajince ima veliki značaj kako za meštane tako i za njihovu decu koji su dugo godina imali veliki problem sa zadržavanjem vode na ovom terenu. Grad Leskovac će i u narednom periodu ulagati u putnu infrastrukturu. U selu Zlocudovu izgrađene su dve saobraćajnice a u narednom periodu izgradiće se i u selu Nomanica za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojena suma od 5 miliona dinara – kazao je gradski većnik Vladimir Branković.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Novica Nikolić, kazao je ovom prilikom da je cilj ovog projekta odvođenje atmosferskih voda.

“ Cilj ovog projekta je odvođenje atmosferskih voda sa kolovoza do same škole. Postojeći kolovoz je bio u jako lošem stanju. Na osnovu molbe meštana ovog kraja mi smo uradili projekat za rehabilitaciju kolovoza i odvođenje amosferskih voda. Vrednost ovih radova u dužini od 100 metara je 1,7 milion dinara, finansiraju se iz budžeta grada, a izvođač radova je SNL gradnja.“

Predsednik Mesne zajednice Goran Đorđević, istakao je da će ovaj put puno značiti mališanima kojih ima negde oko 35 u OŠ „Branko Radičević.

„Dugi niz godina odvođenja vode iz ove ulice, je kako za nas , tako i za našu decu predstavljao problem. Kada krenu malo jače kiše, deca nisu bila u mogućnosti da odu u školu, jer se put nije video. Mi smo tu napravili bedeme i staze kako bi deci omogućili pristup školi, ali se dešavalo da deca veliki broj puta napune noge. Sada je ovaj gorući problem zahvaljujući Lokalnoj samoupravi rešen.

Pogledaj takodje

Vrtići u Vlasotincu od danas ponovo rade

Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ u Vlasotincu počela je danas ponovo sa radom, PO ODLUCI Štaba …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *