Početna / Opštine / Bojnik / Putevi Srbije pripremaju plansku dokumentaciju za put Lebane – Bojnik – Prolom Banja preko Radana

Putevi Srbije pripremaju plansku dokumentaciju za put Lebane – Bojnik – Prolom Banja preko Radana

Izrada plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju državnog puta ll-229. Lebane-Bojnik-Prolom banja, preko Radan planine, ušla u program poslovanja JP „Putevi Srbije“za 2020.godinu.

Strateški,vrlo važan projekat za opštine Lebane, Bojnik, Medveđa, Kuršumlija i grad Prokuplje. Ovaj projekat za izgradnju saobraćajnice će povezivati Jablanički i Toplički okrug, odnosno dve strane Radan planine. Tada će do punog izražaja doći veliki,prirodni i turistički potencijali ove lepotice juga Srbije.

Tako bi se povezala Sijarinska, Prolom, Lukovska i Kuršumlijska Banja, Caričin grad(Justinijana Prima) koji predstavlja lokalitet iz 6.veka, Đavolja varoš i neolitsko naselje Pločnik, a turistima bi se omogućilo da obiđu sve ove destinacije.Na taj način dobili bi smo,na kratkoj udaljenosti,dobro povezane turističke potencijale celog kraja i omogućili da oba okruga istovremeno posećuju đačke ekskurzije i druge organizovane turističke grupe.

Cilj ovog projekta je i da obezbedi korisnicima puteva raspoložive, bezbedne i komforne uslove putovanja,da društvu stvori infrastrukturnu bazu za razvoj, da partnerima obezbedi dugoročne poslove uz mogućnost razvoja .

Pogledaj takodje

SRBIJA U RITMU EVROPE: Leskovački trio predstavlja Severnu Makedoniju na takmičenju u Vranju

U Svečanoj sali grada Leskovca, danas je organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *