Početna / DOGAĐAJI / U CSU održana radionica „Planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada“

U CSU održana radionica „Planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada“

U Centru za stručno usavršavanje održana osma radionica na temu upravljanja otpadom.

Radionica predstavlja deo Akcionog plana za sprovođenje Paketa podrške unapređenja kvaliteta usluga, dijaloga i efikasnosti lokalne administracije čiji je finansijer Vlada Švedske.

Radionici su pored predstavnika Grada Leskovca i stručnih službi gradskih uprava, prisustvovali Švedski i domaći eksperti u oblasti upravljanja otpadom na lokalnom nivou.

Tema ove dvodnevne radionice bila je planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada.

Radionica je imala studijski karakter, a ticala se svih aktivnosti koje bi obuhvatao budući Lokalni plan za odlaganje otpada, njegovu viziju, ciljeve, kritične faktore za sprovođenje lokalnog plana čistijeg Leskovca.

Sonja Popović, nacionalni ekspert u oblasti upravljanja otpadom i predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, govorila je o nastavku rada na planu upravljanja otpadom grada Leskovca. Potencirano je na ciljevima i važnim oblastima koje bi budući Lokalni plan upravljanja otpadom obuhvatao.

Per Olof Halberg, međunarodni švedski ekspert u oblasti upravljanja otpadom na lokalnom nivou, prenoseći iskustva iz Švedske, potencirao je na značaju izrade početnog izveštaja o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom za teritoriju grada Leskovca za period 2010. do 2020. kako bi se došlo do budućih ciljeva, strateških aktivnosti i merljivih rezultata.

Nakon izlaganja otvorena je diskusija o komunikaciji sa različitim zainteresovanim stranama te se razmatralo o važnim izazovima, krucijalnim pitanjima, sledećim koracima sa ciljem uvođenja u Lokalni plan upravljanja otpadom.

Pogledaj takodje

Mladi Leskovčani iz FK Lider MGM bili gosti Partizana na utakmici sa Moldeom

Mladi fudbaleri leskovačkog kluba Lider MGM bili su gosti Partizana na utakmici kvalifikacija za Ligu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *