Početna / DOGAĐAJI / U CSU održana radionica „Planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada“

U CSU održana radionica „Planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada“

U Centru za stručno usavršavanje održana osma radionica na temu upravljanja otpadom.

Radionica predstavlja deo Akcionog plana za sprovođenje Paketa podrške unapređenja kvaliteta usluga, dijaloga i efikasnosti lokalne administracije čiji je finansijer Vlada Švedske.

Radionici su pored predstavnika Grada Leskovca i stručnih službi gradskih uprava, prisustvovali Švedski i domaći eksperti u oblasti upravljanja otpadom na lokalnom nivou.

Tema ove dvodnevne radionice bila je planiranje upravljanja otpadom sa osvrtom na primarnu separaciju otpada.

Radionica je imala studijski karakter, a ticala se svih aktivnosti koje bi obuhvatao budući Lokalni plan za odlaganje otpada, njegovu viziju, ciljeve, kritične faktore za sprovođenje lokalnog plana čistijeg Leskovca.

Sonja Popović, nacionalni ekspert u oblasti upravljanja otpadom i predstavnik Stalne konferencije gradova i opština, govorila je o nastavku rada na planu upravljanja otpadom grada Leskovca. Potencirano je na ciljevima i važnim oblastima koje bi budući Lokalni plan upravljanja otpadom obuhvatao.

Per Olof Halberg, međunarodni švedski ekspert u oblasti upravljanja otpadom na lokalnom nivou, prenoseći iskustva iz Švedske, potencirao je na značaju izrade početnog izveštaja o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom za teritoriju grada Leskovca za period 2010. do 2020. kako bi se došlo do budućih ciljeva, strateških aktivnosti i merljivih rezultata.

Nakon izlaganja otvorena je diskusija o komunikaciji sa različitim zainteresovanim stranama te se razmatralo o važnim izazovima, krucijalnim pitanjima, sledećim koracima sa ciljem uvođenja u Lokalni plan upravljanja otpadom.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *