Početna / DRUŠTVO / U Covid bolnicama na lečenju u Nišu 229, Leskovcu 77, Vranju 82 i Surdulici 45 pacijenata

U Covid bolnicama na lečenju u Nišu 229, Leskovcu 77, Vranju 82 i Surdulici 45 pacijenata

Prema zvaničnim podacima Kliničkog centra Niš u Covid bolnicama na jugu Srbije broj osoba na lečenju smanjen je sa jučerašnjih 446 na 433 danas.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 229 pacijenata.

Kod 98 pacijenata, od kojih i 3 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 77 pacijenata. Kod 31 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U protekla 24 časa u Covid bolnici Leskovac bilo je 6 prijema i 4 otpusta sa lečenja. U KC Niš na dalje lečenje upućen je 1 pacijent sa teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori se nalazi 31 pacijent.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 82 pacijenata. Kod 33 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 45 pacijenata. Kod 32 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Pogledaj takodje

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Vlasotincu koji su započeti prethodne godine, privode se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *