Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici 6.,7. i 8. proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić.
Kao i svake godine tradicionalno 6. janura na Badnje veče od 17 časova u hramu Svete Trojice i hramu Svetog Simeona Mirotočivog u naselju Dubočica, organizovaće se paljenje badnjaka, nakon čega vernici odlaze svojim kućama kako bi uz posnu trpezu i česnicu proslavili ovaj dan koji uvodi u dan rođenja Isusa Hrista. Sveta liturgija organizuje se u 12 časova iza ponoći dok je jutranja, Božićna, u 8 časova.
Badnja večera je posna trpeza, ali bogata. Treba da obiluje jelom i pićem da bi i nova godina bila rodna i puna izobilja. Nekim jelima se pridavao poseban, magijski značaj, koja su i obavezna: med, beli luk (koji ima amajlijsko značenje), pasulj, kupus, riba, voće (orasi, lešnici, jabuke, suve šljive). Večera protiče u miru i tišini.