Početna / POLITIKA / U Briselu boravili mladi politički lideri Balkana
hotel bell

U Briselu boravili mladi politički lideri Balkana

Projekat „Samit mladih političkih lidera Balkana“ se realizuje u periodu od 2018. do 2020. godine u tri partnerske zemlje: Srbiji, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji. Lideri podmladaka vladajućih i opozicionih stranaka iz pomenutih država zajedno prolaze obuke, predavanja, radionice i studijske posete u cilju sticanja novih kompetencija koje će im pomoći da daju doprinos kako partijama kojima pripadaju, tako i zemljama iz kojih dolaze. Nakon samita u Bugarskoj i Srbiji mladi lideri su posetili Brisel i obišli Evropski parlament.

Na skupu u Briselu delegaciju naše zemlje ispred omladine Socijalističke Partije Srbije činili su: Andrija Popović, potpredsednik Socijalističke omladine Vojvodine, Marko Radošević, potpredsednik Socijalističke omladine Zvezdare i Jovan Stanković, potpredsednik Socijalističke omladine Vlasotinca.

Domaćin skupa bio je dr Andrej Kovač, član Evropskog parlamenta i šef bugarske delegacije u EPP grupi u Evropskom parlamentu.

„Zadivljeni smo energijom, znanjem i odlučnošću koju dr Andrej Kovač ima i zahvalni smo mu na tome što se svakodnevno bori za Balkan“, kaže Jovan Stanković.

U okviru posete Evropskom parlamentu učesnici su imali jedinstvenu priliku da prisustvuju plenarnoj sednici Evropskog parlamenta. Mlade političke lidere iz pomenutih država primila je i Ana Hrustanović, ambasadorka Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu.

Organizovan je grupni obilazak zgrade Evropskog parlamenta i sastanci sa evropskim poslanicima iz zemalja Balkana.

Nakon boravka u Briselu učesnici skupa su otputovali za Sofiju, a potom im sledi realizacija trećeg dela samita koji će se održati na Ohridu.

Učesnici su saglasni u oceni da im ovakav rad pruža priliku da uče od najeminentnijih predavača sa pravnih i fakulteta političkih nauka iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.

„Iako dolazimo iz različitih država i stranaka, zajedničkim radom stičemo neprocenjivo iskustvo, znanje i kontakte, sve u cilju što bolje međudržavne saradnje i progresa balkanskih naroda“, dodaje Jovan Stanković.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici preminula pacijentkinja stara 78 godina, vakcinisano više od 450 ljudi

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa registrovan je jedan smrtni slučaj sa infekcijom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *