Početna / DRUŠTVO / Sevap je saditi – Vlasotince u akciji „Zasadi drvo“
hotel bell

Sevap je saditi – Vlasotince u akciji „Zasadi drvo“

U organizaciji Udruženja SEVAP ovih dana je realizovan Projekat „Zamena osušenih, oštećenih i trulih stabala na teritoriji opštine Vlasotince“.

Volonteri SEVAPA sadili su drvo javor u Nemanjinoj ulici i na desnoj obali reke Vlasine, između dva mosta, na mestima gde je to urbanistički i određeno.

„Odgovornost prema prostoru u kojem živimo moramo imati svi. Moramo da razvijamo svest o značaju ozelenjavanja, kojim se borimo protiv klimatskih promena, pravimo zdravu životnu sredinu, a uz to činimo i pozitivne privredne, estetske, turističko-rekreativne i brojne druge efekte. Zato smo se potrudili da našu akciju „Sevap mi je saditi“, koja se poklapa sa republičkom akcijom „Zasadi drvo“ uspešno sprovedemo, motivisani istraživanjima koliko je drveće važno za sve nas, i ovakve projekte radićemo svake godine. Sadnice smo dobili od JP „Srbijašume“, ogranak u Vlasotincu, na čijem je čelu Dejan Lepojević, sa kojima smo ostvarili izuzetnu saradnju i kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo. Naš prvobitni plan da crveni hrast zasadimo na nekim lokacijama u gradu je odložen zbog nedostatka potrebne dokumentacije“, rekla je Natalija Petrović, predstavnica Udruženja SEVAP.

Govoreći o budućim planovima Natalija Petrović je najavila humanitarnu akciju pod nazivom SEVAP za praznike:

„Pošto se približavaju praznici kojima se najviše raduju mališani, planiramo da decu sa smetnjama u razvoju i iz socijalno ugroženih porodica obradujemo novogodišnjim paketićima, za koje ćemo novac prikupljati u humanitarnim akcijama tokom decembra“.

Izvor: kcvlasotince.rs

Pogledaj takodje

VLADA: Poplavljenima 25o miliona dinara za sanaciju štete na porodičnim kućama

Na poslednjoj sednici, Vlada Srbije donela je odluku da se za oštećene u januarskim poplavama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *