Početna / DRUŠTVO / U Brestovcu održano takmičenje u pevanju etno pesama
hotel bell

U Brestovcu održano takmičenje u pevanju etno pesama

U organizaciji Doma kulture Brestovac. održano je takmičenje u pevanju izvornih narodnih pesama bez instrumentalne pratnje za decu uzrasta od 11 do 15. godina.

Tradicionalno takmičenje,već sedam godina se održava, sa ciljem da mladi naraštaji čuvaju od zaborava izvorne narodne pesme i etno zvuk, obuhvata dve kategorije solo pevače i grupe.

Na ovogodišnjem je učestvovalo 10 škola sa teritorije Jablaničkog, Nišavskog i Topličkog okruga, a stručni žiri u sastavu Marko Janković, Nikola Petrović I Miloš Ranćelović, profesori muzikičke kulture imali su težak zadatak da izaberu najbolje. Organizatori kažu da im je veliko zadovoljstvo da deca i dalje pokazuju interesvanje za etno pesme i da kvalitet takmičenja raste iz godine u godinu.

Pobednici IZVORA 2019

SOLO PEVANjE 1.mesto Dunja Tošić OŠ,, Vuk Karadžić“ Doljevac 2.mesto Sanja Stanković OŠ,, Milutin Smiljković“ Vinarce 3.mesto Sara Stanković OŠ,, Kosta Stamenković“ Leskovac

GRUPE PEVAČA 1.mesto kvintet OŠ,, Toplički Heroji “ Žitorađa 2.mesto kvartet OŠ,, Vasa Pelagić“Leskovac 3.mesto tercet OŠ,, Vuk Karadžić“ Pečenjevce.

Nagrađeni pored predmeta ručne izrade u znaku muzike, idu na nagradno putovanje sa prvim sunčanim danima proleća.

Pogledaj takodje

Cvetanović: Bogatstvo jednog grada su ljudi

Dobitnici Sretenjskih medalja, novinar Bratislav Ilić i medicinska sestra Nataša Jovčić Zorić, priznanja posvetili kolegama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *