Početna / DRUŠTVO / U Arapovoj dolini položeni venci stradalima u Drugom svetskom ratu

U Arapovoj dolini položeni venci stradalima u Drugom svetskom ratu

Polaganjem venaca i cveća na spomenik u Arapovoj dolini obeležena je 78. godišnjica od streljanja Roma, Srba i Jevreja u Drugom svetskom ratu. Tada je streljano 310 građana Leskovaca, od toga 293 Roma, 11 Srba i šest Jevreja. Vence su položili delegacije Grada Leskovca, Doma kulture Roma, Vojske Srbije i SUBNOR-a.

Milun Dinić, zamenik predsednika skupštine Grada Leskovca, rekao je da podsećajući se na stradale žrtve naših sugrađana u Arapovoj dolini još jednom odajemo poštu sa željom da se slično nikad više ne ponovi.

„Njihovim streljanjem okopator je hteo zaplašiti ostale stanovnike grada Leskovca i okoline kako bi mogao da nesmetano nastavi sa porobljavanjem našeg naroda i teritorije. Vreme je prošlo ali ni danas nisu prestali sa pritiscima i zahtevima prema nama, samo su metodi promenjeni. U ostvarenju svojih ciljeva kroz vekove smo se borili da bi čuvali svoju čast i slobodu ne ugrožavajući nikoga. Na tom putu spremni smo da sarađujemo sa svima, kako sa susedima tako i sa svim narodima sveta -istakao je Dinić.

Pogledaj takodje

KORONA KLACKALICA: U Jablaničkom okrugu ponovo svi rezultati negativni

Tavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o epidemiloškoj situaciji u Leskovcu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *