TUGA: Do sada preminula 41 osoba iz Gerontološkog centra Niš, što je četvrtina svih preminulih od Korone u Srbiji

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gerontološki centar Niš polako ali sigurno postaje simbol stradanja stanovništva tokom epidemije Korona virusa u Srbiji, a prema današnjim podacima čak četvrtina preminulih u Srbiji bili su štićenici ove ustanove.

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević potvrdila je na danas održanoj konferenciji za medije da je preminulo još četvoro štićenika ove ustanove.

Tim je broj preminulih osoba koji su stanovali i živeli u Gerontološkom centru Niš povećan na 41, jer je novinarima na jučerašnjoj konferenciji dr Predrag Kon saopštio da je do tog trenutka preminulo 37 štićenika ove socijalne ustanove.

Zabrane poseta, prema informacije policije i BIA nisu poštovane, zbog čega je uhapšen M.S. direktor ove ustanove.

Tragičan bilans ljudske nebrige, na žalost, nije konačan.

Prema rečima direktora Infektivne klinike KC Beograd dr Gorana Stevanovića stalna upozorenja za brigu o najstarijima upućivana su i zbog činjenice da zbog pridruženih hroničnih bolesti kod ovih osoba, čak i kada izgleda da imaju lakše sipmtome, naglo može doči do pogoršanja klinčke slike i smrti. Najstariji su najranjiviji i zbog toga su i preduzete mere da bi oni bili zaštićeni.

Posete Gerontološkim centrima zabranjene su znatno ranije, zbog epidemije gripa, a mere su dodatno pojačane angažovanjem policije i vojske sa proglašenjem vanrednog stanja. Pre svega oni koji su dozvoljavali, ali i oni koji su dolazili u posete, duguju odgovore porodicama tragično postradalih ali i čitavoj Srbiji zbog nemarnosti koja je do sada odnela 41 ljudski život.

Check Also

Preventivni pregledi u nedelju u Leskovcu: EKG, ultrazvuk abdomena, krvna slika, glikemija i kardiološki pregledi

Opšta bolnica Leskovca i Dom zdravlja Leskovac u nedelju organiziji besplatne preventivne preglede u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *