Početna / DRUŠTVO / Trista slobodnih mesta za buduće srednjoškolce u Vlasotincu
Reklama

Trista slobodnih mesta za buduće srednjoškolce u Vlasotincu

Reklama

Nakon polaganja završnog ispita male maturante 5. jula očekuje objavljivanje zvaničnih lista želja, dok će dva dana kasnije biti objavljeni i zvanični rezultati raspodele učenika po školama.

Prvi krug upisa za školsku 2020/2021. godinu đake očekuje 8. i 9. jula.
Ove godine u Gimnaziji „Stevan Jakovljević“ budući srednjoškolci imaju na raspolaganju 60 mesta na prirodno-matematičkom smeru i 30 mesta na društveno-jezičkom smeru, što je isti broj kao i prošle godine.

Tehnička škola u Vlasotincu ove godine ima po trideset mesta za četvorogodišnja zanimanja ekonomski tehničar, tehničar mehatronike, građevinski tehničar i mašinski tehničar motornih vozila. Pored ovih četvorogodišnjih zanimanja, budući srednjoškolci mogu da izaberu i neka od trogodišnjih zanimanja po dualnom modelu obrazovanja.

Po petnaest je mesta za industrijske mehaničare, bravare zavarivače, rukovaoce građevinskom mehanizacijom i operatere osnivih građevinskih radova, dok je 30 mesta planirano za modne krojače po istom modelu nastave. Istog dana biće objavljena i slobodna mesta za drugi upisni krug koji je planiran za 11. juli.

Pogledaj takodje

Danas isplata 60 odsto minimalne zarade

Danas će biti isplaćeno 60 odsto minimalne zarade za više od milion zaposlenih u privatnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *