Tribina SNS u Manojlovcu: Ispunili smo sva obećanja data gradjanima

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predizborna tribina SNS-a, održana je sinoć u restoranu „Harmonika“ u Manojlovcu, u prisustvu brojnih članova, simpatizera stranke i koalicionih partnera.

Lokalna samouprava na čelu sa Srpskom naprednom strankom teži da u svakom mestu obnovi stare mesne zajednice, škole i ambulante, u koje nije ulagano nekoliko decenija, i to smo upravo i radili u prethodnom periodu, ovde, u Manojlovcu. Uredili smo i puteve, očistili deponije, učinili još mnogo toga da život meštana ovog i okolnih sela bude mnogo bolji. Sva obećanja, koja smo, pre dve godine, na ovom istom mestu, dali građanima, mi smo i ispunili, jer se politika premijera i kao i našeg gradonačelnika ne zasniva samo na obećanjima i lepim rečima. Na tome nećemo stati, i cilj nam je da u narednom periodu rešimo najveći problem – vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Da bismo uspeli u tome, svoj glas moramo dati Srpskoj naprednoj stranci, rekao je kanidat za odbornika u lokalnoj skupštini i direktor osnovne škole u Manojlovcu, Goran Grozdanović.

Nenad Grozdanović Hans, uspešan preduzetnik i kandidat SNS-a za odbornika, izjavio je da je danas veoma teško baviti se privatnim biznisom, ali da ohrabruje to što je Vlada Srbije za ovu godinu za podršku preduzetništvu izdvojila 6 milijardi dinara. Takođe, značajna sredstva za subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa predviđena su i u gradskom budžetu, i zato ja podržavam politiku Aleksandra Vučića i verujem mu, rekao je Grozdanović. On se, ujedno, zahvalio lokalnom rukovodstvu na svemu što je urađeno za razvoj sela oko Južne Morave.

Aleksandar Vučić je od Srbije napravio rešenje, a ne problem. Dok smo ranije bili deo problema – sada smo deo rešenja, izjavio je Milun Dinić, potpredsednik Gradskog odbora PUPS-a, koalicionog partnera SNS-a. Vučić je uspeo da stabilizuje budžetski deficit i omogući ekonomsku sigurnost i stabilnost zemlje. Srbija danas uživa ugled u diplomatskim krugovima, kako evropskih, tako i svetskih razmera. Samo sa ovakvim ljudima možemo da idemo napred u bolju budućnost, penzioneri će imati sigurne penzije, a mladi perspektivu u svom gradu, dodao je Dinić.

U protekle nepune dve godine, Vlada Srbije je podigla međunarodni ugled naše zemlje bez obzira na migrantsku krizu, na jednostrane carinske sankcije, zaustavila je bankrot, uvela finansijski red. Bruto društveni proizvod polako raste, a sa 26 procenata, broj nezaposlenih je pao na 17, 6. Na listi Svetske banke, Srbija se uzdigla za 32 mesta kao zemlja sa dobrim poslovnim okruženjem. U oblasti infrastrukture, izgrađeno je 100 kilometara auto-puteva, 200 kilometara pruga i realizovani su brojni drugi projekti. Direktne investicije u 2015-oj, bile su na nivou od 1,6 milijardi evra, a sve to govori da Srbija postaje dobar ambijent sa jakim temeljima za budućnost, rekao je Žarko Bogatinović, poslanički kandidat na listi „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“.

Prisutni na ovom predizbornom skupu bili su u prilici da, u pauzi između obraćanja odborničkih i poslaničkih kandidata, čuju deo monodrame „Zakasotina“ u izvođenju glumca leskovačkog Narodnog pozorišta, Dragana Bože Marjanovića, a par pesama otpevao je leskovački pevač, Miša Petronijević.

Velikom broju članova i simpatizera SNS-a, na kraju se obratio i predsednik Gradskog odbora, Goran Cvetanović, koji ih je podsetio na brojna ulaganja aktuelne vlasti u Manojlovce i okolna sela.

Ja znam šta su vaši prioriteti i zato vam obećavam da ćemo u narednom mandatu izgraditi vodovodnu mrežu i Manojlovce priključiti na gradski vodovod, poručio je Cvetanović. – U svim oblastima razvoja grada ova vlast se ponašala odgovorno i disciplinovano. Trudili smo se da na rukovodeća mesta postavljamo čestite i vredne ljude, jer je samo to način za napredovanje i razvoj. Uvek tražimo one pametnije, sposobnije, vrednije i marljivije i tako će biti i ubuduće, dodao je lider leskovačkih naprednjaka.

Govoreći o zapošljavanju, on je istakao da je Leskovac prvi grad u Srbiji koji je sproveo postupak kupovine imovine društvenih preduzeća u stečaju za potrebe poznatih investitora.

To je model koji želimo da podelimo sa svima, da cela naša zemlja ide napred, rekao je Cvetanović. Temelj nove fabrike „Jura“ je postavljen, do kraja 2016-te će u njoj biti zapošljeno 700 novih radnika, a početkom naredne godine još 300. Zahvaljujući premijeru Vučiću, i u Džinsiju će biti posla za još 350 naših sugrađana. Takođe, Leskovac i Kruševac bore se za novu nemačku kompaniju sa proizvodnjom u oblasti autoindustrije , u čijoj će fabrici biti otvoreno 4000 radnih mesta, dodao je Cvetanović.

Cvetanović je, na tribini u Manojlovcu, projekte prethodne vlasti ocenio kao nerealne i megalomanske, bez ikakve svrhe za dobrobit građana, a korisne samo za punjenje sopstvenih džepova.

– Posetio sam danas, u vašem kraju, tu čuvenu bušotinu. Da li znate kakvo smo ruglo zatekli kada smo došli da očistimo deponiju ? Nekoliko hektara poljoprivrednog zemljišta prve i druge klase je potpuno uništeno, a potrošeno je milion evra. A šta je sve moglo tim parama da se uradi u ovom kraju? Da li su to ti domaćini koji se preporučuju da rukovode gradom i šta u uradili za vaše Manojlovce, iz koga i sami potiču?, rekao je Cvetanović. Zbog njihovog javašluka u prethodne tri i po godine nismo napredovali više od ovoga, ali to možemo u novom četvorogodišnjem mandatu, istakao je lider naprednjaka na tribini u Manojlovcu.

Ana Jovanović

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informator: Aktuelnosti iz političkog života Leskovca i Srbije

Na gradskom trgu danas je promovisan novi broj stranačkog glasila, SNS Informator, koje je predstavljeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *