Home / DOGAĐAJI / TIK TOK zvezda – Grdeličanka Jovana Jović, svojim skečevima na dijalektu nikoga ne ostavlja ravnodušnim
hotel bell

TIK TOK zvezda – Grdeličanka Jovana Jović, svojim skečevima na dijalektu nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Jovana na Besnoj Kobili

Svojim zanimljivim sadržajima sa putovanja, ali i sadržajima i dosetkama na dijalektu, gredličanka Jovana Jović, postala je prava atrakcija na Tik Toku.

Sa oko 40.000 pratilaca Jovana, nas svaki dan zasmejava svojim dosetkama, raznim komparacijama na dijalektu i govorom koji je karakterističan za jug Srbije.

Zapravo kako ona kaže za portal Dnevnik Juga, cela ova priča oko govora na dijalektu je krenula posle objave Filološke gimnazije, da južnjaci zapravo imaju problem sa govorom.

Jovana – Ivan na Goču

„Ne da nemamo problem sa govorom, nego čak smatram da smo i poliglote. Ja kao akademski građanin naravno da pričam i književnim jezikom, ali dijalekat je dijalekat, i to upravo kroz svoj rad na Tik Toku promovišem. Uglavnom me prate južnjaci, ali imam i puno pohvala i veliku podršku i sa severa Srbije. Naravno u svakom „žitu postoji kukolj“, pa je i u mom radu tako. Ima i onih koji me kude, i ne podržavaju, ali za takve ja uvek imam spreman odgovor, i zapravo je poenta svega ovoga da te kritike ne salome, da ne prihvataš sve k srcu i uspeh u radu će biti zagarantovan – ističe Jovana Jović.

Kako je Tik Tok mreža koja u sekundi deli sadržaje, i na njoj je uglavnom omladina Jovana, se trudi da im bude mentor, da prepozanju i cene prave vrednosti, a neretka je situacija da njen kanal na Youtubu, ili lajf prenose na Tik toku prate cele porodice.

Jovana – Veliki Vrtop

„Deca, mladi koji su uglavnom na Tik Toku imaju iskrivljenu sliku realnosti. Prezentuje im se nešto što nije prava vrednost, npr: da je izgled sve, da svi moramo da imamo novac za letovanje, da svi moramo da imamo skupa kola… ali je realnost zapravo malo ili mnogo drugačija. Ja upravo tu ako možemo da je nazovemo „popularnost“ pripisujem njoj, jer sve što radim radim iz srca i na mojim sadržajima nema laži i prevare. Drugo, na socijalnim mrežama kreiram sadržaje koji su vezani za putovanja,pa tu uključujem i decu, da prepoznaju gde je šta, oni u startu naravno da ne znaju ali će se potruduti da to pročitaju na guglu. Meni je mnogo drago kad me ljudi na ulici zaustave da se slikamo i da prokomentarišu moj rad, i uglavnom dobijam feed back da kreiram sadržaje koji su odgovarajući za cele porodice.“

Najveću podršku Jovani koja je inače po struci ekonomista a po profesiji fotograf, u radu pruža momak Ivan, grafički dizajner koji je prati i organizuje, ne samo putovanja već i koncept snimanja, a možemo ga videti i u ponekom klipu. Oni planiraju da omoguće ljudima da sa njima putuju i budu deo njihove avanture.

Jovana – Ivan – Goč

„Tako je, ja sam inače brzak, a Ivan je tu pored mene što bismo rekli mi južnjaci da „mi sve sažvaka“ i da me usmeri. Inače ne voli da se snima pa je malo ređe u klipovima, ali kada god se pojavi oni budu baš gledani. Mi dosta putujemo i uložili smo puno novca u tehniku, aparat, dron,kamere … kako bi naši snimci na you tubu o putovanjima bili što bolji. Obišli smo skoro celu Srbiju, a ideja za to se rodila tako što smo gledajući emisije sličnog sadržaja,rešili da predstavimo jug Srbije ali da u videima govorim na dijlektu. To se ljudima svidelo i eto tako se rađa ideja koju ćemo nadam se uskoro da realizujemo – zaključuje Jovićeva.

Jovana -Sebilj česma- Novi Pazar

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор