Home / DRUŠTVO / Novi skener radi punom parom: Dnevno se pregleda više od 30 zakazanih i bar još toliko hospitalizovanih pacijenata
hotel bell

Novi skener radi punom parom: Dnevno se pregleda više od 30 zakazanih i bar još toliko hospitalizovanih pacijenata

I vizuelno, što je manje važno, i tehnički, radi se o moćnoj mašini poslednje generacije, koja daje najprecizniju sliku tretiranog dela tela

Danas na Radiologiji leskovačke Opšte bolnice nema gužve, iako se jedan deo prostorija u kojima će biti instalirani novi, moderni aparati, rekonstruiše. Najviše, što hospitalizovanih, što ostalih pacijenata, upućeno je na pregled skenerom:

– Dnevno se obavi, u proseku, 30-ak snimanja i pacijenti su zadovoljni ovom zdravstvenom uslugom. Još uvek, nažalost, imamo listu čekanja i to, pre svega zbog činjenice da je, zbog rekonstrukcije prostora, drugi skener van funkcije. Pregledi se zakazuju, a u proseku se čeka mesec dana. Što se Službe tiče, popunjeni su svi termini i zdravstveno osoblje jedva da stigne glavu da digne od posla, kažu izuzetno ljubazne i vrlo profesionalne, više radiološke tehničarke Ankica i Jelena.

Iako druga faza rekonstrukcije bolnice još zvanično nije počela, pojedini aparati i oprema već stižu i za njih se uveliko pripremaju adekvatni prostori.

Check Also

Ukusi juga Vlasotince – Ove godine preko 20 izlagača iz tri okruga predstavilo svoje proizvode

Festival hrane i pića “Ukusi juga” proteklog vikenda je održan po 4. put, u Spomen …

Оставите одговор