Početna / DRUŠTVO / Tehnologija u službi znanja: Leskovčanka Biljana Pipović kroz međunarodne projekte povezuje učenike iz Srbije sa svetom
hotel bell

Tehnologija u službi znanja: Leskovčanka Biljana Pipović kroz međunarodne projekte povezuje učenike iz Srbije sa svetom

Asocijacija nastavnika ex Yu formirana je pre tri godine na inicijativu dvoje nastavnika koji su bili kandidati za titulu Najbolji nastavnik sveta. Ona je sastavljena od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja, spremnih da oko sebe okupe entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta.

Od ove godine punopravni član Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije i dobitnik priznanja Najbolji nastavnik ex Yu postala je i leskovčanka Biljana Milosavljević Pipović – diplomirani filolog za engleski jezik i književnost, profesorka engleskog jezika koja od početka svoje karijere radi u vlasotinačkoj Gimnaziji „Stevan Jokovljević“ koja po njenim rečima predstavlja pravi rasadnik talenata.

„Ovo priznanje mi je potvrda da sa svojim učenicima radim pravu stvar, odnosno da se zajedničkim snagama trudimo da nastavni proces ne bude puko usvajanje činjenica. Nisam jedan od onih nastavnika koji se kada izađu iz škole prabacuju u „neki drugi svet“, meni deca mogu da se obrate u bilo koje doba dana. Za svako odeljenje i svaki projekat imamo grupu na društvenim mrežama poput Vibera ili Whats up -a , gde deca usvajaju znanja kroz komunikaciju na engleskom jeziku. To je nešto što me izdvaja u radu – ističe Biljna Pipović.

Biljana sa svojim učenicima radi na jedan drugačiji način, te ne čudi činjenica što je pored ovog priznanja dobitnica i Oktobarske nagrade Opštine Vlasotince za postignute rezultate u radu sa učenicima, 3 Nacionalne oznake za kvalitet medjunarodnih eTwinning projekata i 2 Evropske oznake za eTwinning projekte u školskoj 2018/19. godini koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje.

„Ove projekte uklapamo u redovnu nastavu, tako da se naše usvajanje znanja odnosi na živu komunikaciju sa npr. mladima iz Turske, Italije … deca dobiju temu na osnovu koje diskutuju i razmenjuju mišljnja, stavove i ta komunikacija se odvija na engleskom jeziku. Naš rad na ovaj način je prepoznat i nagrađen! Do sada smo dobili 9 evropskih oznaka za kvalitet – dodaje Biljana.

Pored nastavnih aktivnosti ova kreativna profesorka sa svojim učenicim učestvuje i u vannastavnim projektima kao što su humanitarne akcije koje se organizuju u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Vlasotinca, i u organizaciji različitih manifestacija i festivala.

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *