Početna / DRUŠTVO / Počeli radovi na izgradnji gradskog trga u Leskovcu

Počeli radovi na izgradnji gradskog trga u Leskovcu

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji novog Gradskog trga u Leskovcu.

Posao koji će trajati 360 dana počeo je postavljanjem ograda oko prostora budućeg trga, ali je ostavljen prostor za kretanje pešaka i na trotoaru u glavnoj gradskoj ulici ali i oko budućeg trga,

-Umesto neuređenog parking prostora bez reda i smisla biće izgrađen trg kao u svetskim metropolama.

-Temeljno smo se pripremali, radili, projektovali, dobili kvalitetan projekat i građevinsku dozvolu, izabrali pouzdane izvođače radova (Bauvezen iz Lazarevca) i s ponosom mogu da kažem da će danas početi radovi na izgradnji centralnog gradskog trga i sanaciji trotoara na delu Bulevara Oslobođenja. Stanovnici Leskovca će konačno dobiti moderan i funkcionalan gradski trg u koji će se ulivati glavna pešačka staza. Naglasiću da nijedno stablo neće biti posečeno, već će 37 novih stabala biti zasađena – rekao je gradonačelnnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije održanoj povodom početka radova.

Ukupna vrednost radova na izgradnji gradskog trga i uređenju kompletnog trotoara od Robne kuće do Hotela Beograd je 223 miliona dinara sa PDV-om.

-Predmet projekata i ugovora je izgradnja, uređenje centralnog gradskog trga površine od oko 8600 kvadratnih metara i uređenje pešačkih površina od oko 2700 kvadratnih metara. Ono što će se na trgu naći jeste pozornica, fontana, zelene površine i osnova za pilon. Pozornica će biti stepenasta, trougaonog oblika, višenamenska, planirano je da fontana bude u nivou partera, a obe će se naći u jugoistočnom delu trga. U blizini će biti i osnova za pilon, dok će zelene površine trakaste biti po obodu trga, odnosno, na samoj periferiji. Po obodu istih biće postavljene granitne klupe preko 50 komada, još 15 komada na trotoaru. Projektovano je urbano osvetljenje sa LED izvorom svetlosti. Cilj nam je da dobijemo savremeni prostor koji će biti mesto okupljanja Leskovčana – istakao je direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić.

Pogledaj takodje

Održana osma sednica Parlamenata privrednika

U regionalnoj privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga, danas je održana 8. sednica Parlamenta privrednika …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *