Tanja Stanković hiljaditi davalac krvi ove godine u Leskovcu

Leskovački Crveni krst je i juče nastavio sa organizovanjem akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Iz ove organizacije stigla je i informacija i o 1.000. davaocu krvi u 2024. godini.

“Crveni krst Leskovac je juče 24.05.2024. godine u sklopu obeležavanja Nacionalnog dana davalaca krvi hiljaditom davaocu krvi u ovoj godini u znak zahvalnosti uručio prigodan poklon – vaučer za kupovinu u poznatom lancu knjižara.

Hiljaditi davalac ove godine je Tanja Stanković iz Donjeg Sinkovca.

Za nepuhih 5 meseci ove godine Crveni krst Leskovac beleži rast potencijalnih davaoca od preko 25% i preko 22% više prikupljenih jedinica krvi u odnosu na prvih pet meseci prethodne godine. Posebno nas raduje rast od preko 40% prvih davanja u odnosu na isti period prošče godine, kao i veliki broj davaoca koji ispunjavaju kriterijume za dodelu priznanja za jubilana davanja krvi, a koji će im biti uručena na Svetski dan davalaca krvi 14. juna u sklopu svečanosti koju tradicionalno podržava Kancelarija Gradonačelnika Grada Leskovca i sam Gradonačelnik Leskovca dr.sci.med. Goran Cvetanović.

Hvala našim najhumanijim sugrađankama i sugrađanima što svojim humanim gestom spašavaju živote naših sunarodnica i sunarodnika kojima je ova pomoć neophodna.

Istovremeno pozivamo sve zdrave sugrađanke i sugrađane starosti od 18 do 65 godina da se priključe ovoj humanoj akciji. Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi održavaju se svakog četvrtka u prostorijama Crvenog krsta u ulici Ratka Pavlovića br. 1 (zgrada Starog ureda) u periodu od 09 do 15 časova.” – saopšteno je iz Crvenog Krsta Leskovac.

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …