Početna / DOGAĐAJI / Svetski dan zaštite životne sredine: U Leskovcu problem divlje deponije i zagađen vazduh

Svetski dan zaštite životne sredine: U Leskovcu problem divlje deponije i zagađen vazduh

Danas na Svetski dan zaštite životne sredine svedoci smo klimatskih promena koje se dešavaju oko nas, ali i ljudskih aktivnosti koje dovode do zagađenja.

„Baš na današnji dan okupili smo se na jezeru Barje, kako bismo skrenuli paznju na važnost očuvanja zivotne sredine, jer je zdrava životna sredina preduslov za kvaliteniji život ljudi. Službe grada Leskovca, se tokom cele godine konstantno bave očuvanjem životne sredine kroz organizaciju akcija, tribina, edukacija, finansiranjem projekata iz oblasti ekologije. Svakog vikenda punih sedam godina uz podršku gradonačelnika organizujemo akcije čisčenja i uređenja javnih površina. Naši kapitalni projekti poput izgradnje fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, gradskog kolektora, gasifikacije… značiće čistu vodu, vazduh i zemljiste za sve naše sugrađane i našu decu – kazao je Milan Stojković pomoćnik gradonačelnika.

Sladjan Đikić šef odeljenja za Zaštitu životne sredine, kazao je ovom prilikom da su u Leskovcu i dalje gorući problemi deponije i kvalitet vazduha.

„U poslednjih nekoliko godina očišćeno je preko 450 divljih deponija i deponovano oko 5000 tona otpada. Što se tiče vazduha, zagađujuće materije merimo na četiri merna mesta, i u ovoj godini smo imali 35 dana sa prekoračenjem dozvoljene granice – istakao je Đikić

Pogledaj takodje

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani ove godine učestvovali u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti

Pod sloganom „Izaberi, pokreni se“, Vlasotinčani su ove godine prvi put učestvovali u obeležavanju Evropske …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *