Početna / DRUŠTVO / Strip album Marka Stojanovića „Do pakla i nazad“ predstavljen u Kragujevcu i Somboru

Strip album Marka Stojanovića „Do pakla i nazad“ predstavljen u Kragujevcu i Somboru

Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“ koja radi pri Leskovačkom kulturnom centru oragnizovala je konferenciju za štampu povodom paralelne izložbe strip albuma Marka Stojanovića „Do pakla i nazad“ u Kragujevcu i Somboru.

10. maja u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu otvorena je izložba tabli stripa posvećenih strip albumu „Do pakla i nazad“, nastalom u znak sećanja na Nikolu Mitrovića Kokana i proglašenog za strip dešavanje 2018. godine na Godišnjoj listi nedeljnika „Nin“.Otvaranje izložbe pratila je i promocija izdanja, a direktor biblioteke u Kragujevcu Mirko Demić tom prilikom je saopštio posetiocima da će izložba „Do pakla i nazad“ biti i program kojim će se Kragujevačka Biblioteka „Vuk Karadžić“ predstaviti u Noći muzeja 18. maja.

Takođe, 17. maja 2019. godine u 18:30 zvanično će otpočeti 4. Somborski internacionalni festival stripa i fantastike otvaranem izložbe „Do pakla i nazad“ u Maloj sali Kulturnog Centra „Laza Kostić“, koja je i odabrana da bude centralni događaj festivala. Na taj način će se izložba inspirisana strip albumom „Do pakla i nazad“ zbog velikog interesovanja istovremeno odigrati u dva grada u Srbiji. To nije prvi put da ova izložbda ima paralelnu postavku, jer je u toku decembra 2018. bila u isto vreme postavljena u bibliotkama u Leskovcu i Varvarinu, i u obe biblioteke je bila prva izložba stripa u istoriji postojanja ovih institucija.

Sem Kragujevca, Sombora, Leskovca i Varvarina, „Do pakla i nazad“, koga je „Nina“ nazvao faktografski najkompletnijim stripom o Prvom svetskom ratu nastalom na ovim prostorima, imao je svoje izložbe i promocije i u Zaječaru, Beogradu i Petrovcu na Mlavi.

Pogledaj takodje

Klanica i industrija mesa MK jedna od najuspešnijih u zemlji i regionu

Klanica i industrija mesa MK u Leskovcu posluje od 1995. godine i važi za jednu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *