Početna / DRUŠTVO / U LKC-u održana edukativna akcija „Na maturu bez automobila“

U LKC-u održana edukativna akcija „Na maturu bez automobila“

U organizaciji sekcije za bezbednost saobraćaja Tehničke škole „Rade Metalac“, a uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije i Uprave saobraćajne policije PU Leskovac za maturante leskovačkih srednjih škola organizovana je edukativna akcija „Na maturu bez automobila“.

U Leskovačkom kulturnom centru maturanti su imali prilike da prisustvuju tribinu na kojoj je govorio načelnik odeljenja za prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Duško Pešić i paraplegičar Slaviša Savić. Učenici Medicinske škole uradili su pokazne vežbe– simulaciju saobraćajne nezgode i pružanje prve medicinske pomoći.  

„Smrtnost lica starosti 20 godina je veliki, 50% je onih koji su život izgubili u saobraćajnim nesrećama, dok su u procentima daleko iza bolesti srca ili kancera. U 2010. godini 2% budžeta Republike Srbije odvojen za prosvetu, a na poslednice saobraćajnih nesreći (lečenje, rehabilitacije i slično) utrošeno je 2,7% – kazao je Duško Pešić.

Maturanti su imali i priliku da pomoću „pijanih naočara“ osete kako izgleda voziti pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a deljen je i veći broj propagandnog materijala.

Pogledaj takodje

Brojne firme zainteresovane da pomognu Leskovcu u borbi protiv Korone – ovo su računi za donacije

Dinarski i devizni računi za dobrovoljne uplate svih građana dobre volje koji žele da daju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *