hotel bell

Streljački klub “GT” poneo titulu prvaka Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem

Na prvenstvu Srbije za Pionire ekipa Streljačkog kluba GT Leskovac u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila  je 1. mesto – zlatnu medalju i ponela titulu prvaka Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem.Takođe strelac ovog kluba poneo je titulu najperspektivnijeg mladog strelca.

Tim povodom za njih je upriličen prijem u Svečanoj sali grada Leskovca.

“Kako bi deca izrsala u zdrave osobe, pravi put je do formiranja kompletne ličnosti je bavljenje sportom. Sport jeste sastavni deo odrastanja a dokaz za to su i ovi mladi strelci, koji su svoje umeće pokazali i u Leskovac doneli zlato. Streljčka ekipa osvojila je zlatnu medalju, a po mišljenju streljačkog saveza Srbije za najperspektivnijeg mladog strelca u Srbiji proglašen je Danilo Popović. Grad Leskovac je ponosan na sportsku istoriju, ali takođe ulaže i u budućnost sporta i postaje grad po meri sportista – kazao je član Gradskog veća Stefan Kitanović.

Trener streljačkog kluba “GT” Ljubiša Todorović, kazao je ovom prilikom da je izuzetno ponosan na činjenicu da su postali pionirski prvaci Srbije u gađanju pištoljem, kao i na činjenicu da je mladi strelac Danilo Popović jedan od najperspektivnijih i pod lupom je svih važnih institucija.

“On je jedini strelac koji se takmičio u sva četiri velika finala i na svakom osvojio startno mesto.

Inače takmičenje u streljaštvu se organizuje 10. i 11. juna u Slišanu, gde se nalazi jedini poligon na Balkanu koji dozvoljava gađanje puškom preko 1000 metara.

Check Also

Na lokalitetu Svinjarička čuka pronađeni novi ostaci naseljavanja ove oblasti

Međunarodna arheološka istraživanja realizovana na lokalitetu Svinjarička čuka tokom avgusta i septembra tekuće godine pružila …

Оставите одговор