Štab za vanredne situacije u Nišu: Ekipe u pripravnosti, nema mesta panici

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u južnim i istočnim krajevima Srbije očekuje se obilna kiša, i to od 20 do 40 litara na metru kvadratnom, dok će na jugu i jugoistoku Srbije padati i više od toga.

 

Bez obzira na veliku količinu najavljenih padavina, iz gradskog Štaba za vanredne situacije u Nišu kažu da su ekipe u pripravnosti i da nema mesta panici.

– Pozvao sam sve direktore javnih preduzeća koji se angažuju u slučaju poplava da budu spremni. Obaveštena je “Erozija”. U stalnom smo kontaktu sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom u Nišu. Od radnika Javno-komunalnog preduzeća “Naisus” tražio sam da na kritičnim lokacijama očiste šahte, kako bi mogle da prime vodu ako dođe do poplava. I Javno-komunalno preduzeće “Mediana” je u pripravnosti, kao i Klinički centar, Dom zdravlja i Sportski centar “Čair”, koji su imali plavljenje prostora i hala usled velikih padavina, kaže Žarko Ranković, zamenik komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije.

Kako on kaže, kritična su sela oko Niša, koja se uvek poplave kada se padavine udruže sa podzemnim vodama. Međutim, sada je taj problem malo manji, s obzirom na to da je u funkciji crpna stanica kod fabrike “Jura”.

– Imamo dovoljan broj ljudi i na oprezu smo. Ima dosta reka oko Niša, ali tačno znamo gde je i šta kritično. Apelujem na građane da u reke ne bacaju stare stvari jer uglavnom šporeti i slično naprave prepreku i dođe do poplava zaključio je Ranković.

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *