Početna / GRADOVI / Leskovac / Srca na mostu kod Zelene pijace, osvetljen i uređen okolni prostor

Srca na mostu kod Zelene pijace, osvetljen i uređen okolni prostor

Most kod Zelene pijace dobio je nove detalje, improvizovana srca na oba kraja, sa led rasvetom koja omogućava nesmetan prolaz i tokom noći.

Leskovčani će ubuduće prolaziti „kroz srca“ na ulazu i izlazu sa mosta, a po ugledu na neke turističke centre, i na ovom mostu će prolaznici i namernici moći da ostave katance kao svojevrsne pokazatelje ljubavi.

Ovaj događaj privukao je veliku pažnju medija, kako lokalnih tako i onih regionalnih („velikih“), koji su tekstovima i fotografijama ovekovečili ovaj događaj.

O urađenom je govorio Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, koji je uz podsećanje na urađeno u prethodnom periodu istakao šta je sve uraženo na mostu kod Zelene pijace.

-Trudimo se da oplemenimo izgleda našeg grada, da ga ukrasimo, da bi građanima i turistima Leskovac bio lepši i estetski prijemčiviji. Na ovom pešačkom mostu postavljena su dva ukrasa u obliku srca. JKP Grdelica je po idejnom rešenju predstavnika urbanizma izradilo ove simbole po radioničkim crtežima, ofarbali ih, transportovali i izvršili montažu. troškovi izrade i postavljanja ovih simbila iznose 348.000 dinara . Zahvaljujući komunalnim službama, a na inicijativu gradonačelnika, ovaj kraj se redovno čisti i uređuje i dobija potpuno novi izgleda – naglasio je Milan Stojković.

Na prostoru pored mosta, očišćenom i uređenom, postavljena je i nova žičana ograda koja bi trebala da spreči ili barem smanji bacanje smeća u ovom delu grada pored Zelene pijace.

Pogledaj takodje

Preminulo još 5 osoba, Korona odnela do sada 44 ljudska života – Potvrđena još 144 nova slučaja, broj obolelih povećan na 1.624

Broj žrtava Korona virusa povećan je u poslednja 24 časa za petoro ljudi. Od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *