Početna / DRUŠTVO / Srbijavode daju u zakup zemljište za iskop peska i šljunka iz južne Morave, Nišave i Vlasine
Dionis Restoran

Srbijavode daju u zakup zemljište za iskop peska i šljunka iz južne Morave, Nišave i Vlasine

Javno vodoprivredno preduzeće ‘’Srbijavode’’, ponudile su u zakup državno zemljište uz 16 reka, na kome će biti dozvoljen iskop rečnih nanosa. Na  Dunavu, Savi, Drini, Limu , Velikoj, Južnoj i Zapadnoj Moravi, početna cena godišnje zakupnine je 26,5 dinara po kvadratnom metru u zonama gde je dozvoljeno vaditi pesak i šljunak.

U dunavskoj zoni, od ušća Nere do Golupca, nema ograničenja u količinama nanosa koji se mogu vaditi, a na ostalih pet zona na Dunavu, dozvoljeno je vaditi ukupno 3,2 miliona kubika nanosa godišnje.

Dozvoljeni godišnji obim vadjenja rečnih nanosa Save je 300.000 kubika, Drine- 630.000, Lima- 195.000, dok je za tri Morave propisana mogućnost vadjenja 1,5 miliona kubika rečnih nanosa u toku jedne godine.

Ponudjen je zakup za vadjenje manjih količina rečnih nanosa na pet Timoka, koliko ih postoji u Srbiji, Peku, Kolubari, Nišavi i Vlasini.

Rokovi za podnošenje ponuda su 28. i 29. novembar, kada će biti otvorene ponude. Rešenja će biti doneta u roku od deset dana.

S.Ć.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *