hotel bell

Sportski centar “Dubočica” nastoji da Leskovac postane grad u kome se živi sportski

U SRC “Dubočica” ovih dana se vredno radi kako bi se stvorili bolji uslovi za bavljenje spotrom, kako rekreativaca tako i profesionalnih sportista.

S tim u vezi proširen je teren u velikoj sali, a za ove namene izdvojeno je 2,2 miliona dinara, a u toku su radovi na uređenju male sale.

“Grad Leskovac što se tiče sportskog centra izdvaja 144 miliona dinara za njegovo funkcionisanje, u prethodne dve godine urađen je avantura park, teniski teren, plato ispred SRC, lift za osobe sa invaliditetom, rekonstruisan je bazen i u potpunosti promenjeno osvetljenje kod bazena kao i u velikoj sali, gde je rekonstruisan i parket, krov iznad male sale. Danas ovde možemo videti da je proširen teren, srušen je deo tribina, postavljen je novi parket koji je lakiran i hoblovan, vrednost ovih radova je 2,2 miliona dinara i sada ovaj teren ispunjava uslove za evropska takmičenja – kazao je član Gradskog veća za sport Andrija Atanasković.

Direktor SRC “Dubočica” Miodrag Rajković, kazao je ovom prilikom da je ovo početak radova kako bi se stvorili bolji uslovi za sportiste a i kako bi Leskovac postao grad sporta i po meri svih sportista.

“Sledi nam izgradnja medija centra, nastojaćemo da proširimo svlačionice jer je to od velike važnosti za održavanje takmičenja. Najveća nam je želja da naši klubovi izbore neka evropska takmičenja da bismo ovde stvorili bolje uslove za njih, ali i svu ostalu decu. Uz podršku grada i Ministarstva sporta, želja nam je i da promenimo stolice, koje su postavljene još 1983. godine. Leskovac zaslužuje da ima neko veliko takmičenje i svi treba da težimo da Leskovac postane grad u kome se živi sportski – istakao je Rajković.

Gradonačelnik Goran Cvetanović iskoristio je ovu priliku da najavi da će u buduće i mladi džudisti ovde vežbati.

“U dogovoru Aleksandrom Đurovićem i direktorom SRC “Dubočice”, džudisti Milanu Mihajloviću će biti na raspolaganju 150 do 200 metara kvadratnih prostora u ovom sportskom centru, gde će moći da se obučavaju sportisti u borilačkim veštinama. Milan nas uvek obraduje nekim nagradama i mislim da najmanje što grad može da uradi, to je da da sve od sebe da sportistima obezbedi prave uslove, a naročito onima koji su se već dokazali – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Check Also

Istraži MERIDIAN SPECIJAL, sastavi dobitan tiket i osvoji 100 poklon spinova!

Prethodnih dana imali smo priliku da uživamo u vrhunskim utakmicama prestižnih UEFA takmičenja. Verovali ili …

Оставите одговор