Početna / DRUŠTVO / ŠOSO „11 Oktobar“ obeležila jubilej – 50 godina rada

ŠOSO „11 Oktobar“ obeležila jubilej – 50 godina rada

Povodom 50 godina postojanja i rada ŠOSO „11. oktobar“ danas je u sali Leskovačkog kulturnog centra organizovana svečana akademija.

Punih 50 godina ova ustanova vaspitava i uspešno obrazuje učenike, učeći ih da je ovaj svet satkan od različitosti, da se razlike prevazilaze i da je prostor iza zidova škole mesto u kojem se svi međusobno vole i poštuju.

Uspeh u svom radu ova ustanova postiže zahvaljujući svom kadru i rukovodstu škole ali i zahvaljujući brojnim pojedincima, organizacijama i predužećima. Prvi među njima je Grad Leskovac na čelu sa gradonačelinikom dr Goranom Cvetanovićem kome je ovim povodom uručena povelja za izuzetan doprinos na polju edukacije i tehnološkog razvoja.

„ Posebno je zadovoljstvo kad imate čast da čestitate jedan prelepi jubilej, pola veka od osnivanja i rada vaše škole, pri tome moje je zadovoljstvo još veće iz razloga što vaša škola nosi naziv „11 oktobar„ , kao i dan kada je oslobođen grad Leskovac u drugom svetskom ratu.  Zbog vašeg velikog truda i rada koji poklanjate deci kojima je potrebna veća pažnja i ljubav, odlučili smo da se baš vama sutra dodeli Oktobarska nagrada grada Leskovca . Želim vam da nastavite ovu tradiciju širenja ljubavi, jer bez ljubavi nema napretka – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

„ Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11 oktobar“ počela je sa radom davne 1968/1969 sa 39 učenika raspoređenih u 3 odeljenja. Kako su godine prolazile donosile su nove potrebe i interesovanja pa je škola svojim učenicima pored osnovnog ponudila i srednje obrazovanje u tri područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo, tekstilstvo i kožarstvo kao i mašinstvo i obrada metala. Danas naša škola pruža usluge u okviru predškolskog programa, osnovne škole sa tri izdvojena odeljenja u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi i srednje škole. Želimo da trajemo još dugo, da iz dana u dan opravdamo postojanje dugo 50 godina.Trudićemo se da u godinama koje su pred nama budemo još uspešniji u realizaciji vaspitno – obrazovnog rada – kazao je direktor škole Vladimir Anđelković.

Za ovu priliku učenici ŠOSO „11 oktobar“ pripremili su prigodan program kojim su obeležli pola veka postojanja škole.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *