Škola u Dobrotinu dobila novu ogradu i uredjeno dvorište

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Dobrotinu, dobila je novu ogradu i uređeno dvorište sa mobilijarom za decu.

Već nekoliko godina je ova škola imala problem sa starom ogradom, koja je bila nebezbedna za učenike i meštane. Preko Gradske uprave za društvene delatnosti za postavljanje nove ograde i uređenje školskog dvorišta izdvojeno je 580 000 dinara, dok su meštani preko donacija obezbedili i dodatnih 100 000 dinara.

Inače, ove školske godine, škola u Dobrotinu otvorila je još jedno odeljenja zbog povećanja broja učenika, s obzirom na to da je ovo selo jedno od malobrojnih u Srbiji gde se povećava broj dece.

– U vreme kada sve više ljudi odlazi sa sela u veće gradove, Dobrotin može da se pohvali da njegovi stanovnici ovde sa zadovoljstvom ostaju, sklapaju brakove i šire porodicu – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da će lokalna samouprava uvek finansijski podržavati mesne zajednice koje imaju inicijativu, volju i želju da učine pozitivne promene za svoju sredinu.

U Dobrotinu je danas održana i tradicionalna parada konja i konjskih zaprega, koja se drugu godinu za redom održava na Todorovu subotu, s obzirom na to da se Sveti Teodor smatra zaštitnikom stoke, pre svega konja.

Kroz selo je prodefilovalo četrdesetak konja i konjskih zaprega.

Check Also

Program Leskovačkih letnjih festivala 2024.

Turistička organizacija Leskovac i grad Leskovac organizuju i ove godine tradicionalnu manifestaciju – Leskovački letnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *