Šesti Sajam preduzetništva održan u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno je danas u Leskovcu na šestom Sajmu preduzetništva, koji su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

Sajam preduzetništva u Leskovcu, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac i lokalnom upravom Leskovca, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je da „Šansa za novi početak“ daje veliki doprinos aktivnostima u okviru „Godine preduzetništva“. Ona je podsetila da je država ove godine za podršku preduzetništvu obezbedila 16 milijardi dinara u okviru 33 programa pomoći, od kojih će, kako je najavila, sutra biti raspisana dva programa.

Ljudi koji razmišljaju o ulasku u svet preduzetništva, obično se kolebaju imaju li dovoljno hrabrosti, znanja, kapaciteta, novca. Danas smo želeli da im pomognemo u toj odluci, da im prenesemo naša znanja i iskustva i pokušamo da odgovorimo na sva njihova pitanja. Nadam se da su na današnjem sajmu građani Leskovca i okoline prepoznali svoju novu poslovnu šansu“, kazala je na otvaranju sajma izvršna direktorka SAM Jelena Bulatović.

Pored predstavnika projekta „Šansa za novi početak“, sajam su otvorili Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Dejan Stanković, direktor NSZ Leskovac i Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore Leskovac.

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete u svom gradu.

S. Stamenković

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *