hotel bell

Asfaltirana ulica Cara Lazara u Gornjem Stopanju

U toku je završetak radova na izgradnji saobraćajnice u ulici Cara Lazara u Gornjem Stopanju. Vrednost ugovora je 5,8 miliona dinara.

Izvođenje radova povereno je firmama „W – KARGOLES“ Leskovac i „Zoran -R“ Donja Mutnica. Investitor je JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Leskovac, a radovi se izvode na osnovu Rešenja o odobrenju za izgradnju i na osnovu Glavnog projekta za izgradnju saobraćajnica u Gornjem Stopanju.

 

U ulici Cara Lazara postavlja se završni sloj asfalta u debljini od 7 centimetara. Prethodno je na ovoj lokaciji rešen problem odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza izgradnjom gajger slivnika sa vezom na postojeću kanalizaciju. Osim ove saobraćajnice, pre nekoliko dana asfaltiran je i krak ove ulice koji vodi do fudbalskog stadiona Jedinstva, što je takođe jedna od investicija koja je bila izuzetno značajna meštanima.

 – U proteklom periodu je u Gornjem Stopanju urađeno još dosta toga. Poravnjano je 20-ak ulica grejderom i valjkom, a i ovde su kao i u ostalim mestima uređeni atarski putevi. Škola „Trajko Stamenković“ dobila je ogradu, a u dvorištu škole postavljeni su mobilijari za decu. Ova škola će takođe dobiti i kotlarnicu, za koju je preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj odobren projekat u iznosu od 1.200.000 dinara. Izrađen je i projekat za izgradnju zgrade Mesne zajednice, ali sa radovima će se krenuti nakon završetka procesa na prenameni zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko.  To je još jedan dokaz da brinemo o svim delovima grada i da nastojimo da svako naseljeno mesto ima adekvatne puteve, uređene i tople škole i bolje uslove za život – rekao je u Gornjem Stopanju gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

S. Stamenković

Check Also

U ponedeljak radovi na vodovodnoj mreži, evo gde će doći do prekida u snabdevanju vodom

Javno komunalno preduzeće Vodovod Leskovac najavilo je za ponedeljak radove na vodovodnoj mreži. JKP Vodovod …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *