Početna / DRUŠTVO / Savet Jablaničkog okruga raspravljao o legalizaciji i zadrugarstvu
Dionis Restoran Leskovac

Savet Jablaničkog okruga raspravljao o legalizaciji i zadrugarstvu

Na današnjoj Sednici Jablaničkog upravnog okruga gradonačelnik Leskovca, načelnik Upravnog okruga kao i predsednici opština Jablaničkog okruga, okupili su se kako bi razgovarali o Zakonima o ozakonjenju, stanovanju i zadrugarstvu. 

„Ovi zakoni predstavljali su prioritet u aktivnostima Jablaničkog upravnog okruga sa obavezom dalje implementacije i sprovođenja. Vrlo je važno da su građani shvatili ozbiljnost da legalizuju svoju imovinu, a svi oni koji to do sada nisu  imaju rok još tri godine. Takođe želimo da ukažemo Ministarstvu na praktične probleme u sprovođenju zakona kada su pitanju planovi detaljne regulacije, ali i potrebu za smanjenjem administrativnog dela podnošenja zahteva u pogledu obaveznog projektovanja postojećih objekata za ostvarivanje ozakonjenja – rekao je ovom prilikom načelnik Upravnog okruga Božidar Stojiljković.


„Na današnjoj sednici razgovarali smo o Zakonima o ozakonjenju, Zakona o stanovanju i zadrugarstvu.Došli smo do zaključka da u Leskovcu imamo 1774 rešenih zahteva. Što se tiče broja registrovanih stambenih objekata isti iznosi 388, broj registrovanih upravnika je 141, dok broj profesionalnih iznosi 247 – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Jović dodao je da su zadruge budućnost i da mu je drago što poljoprivredni proizvođači to shvataju i počinju da se aktiviraju na tom polju.

„Na teritoriji grada registrovano je 40 zadruga koje predstavljaju našu budućnost i bez kojih se poljoprivredni svet ne može zamisliti.Podsetiću vas da su 4 naše zadruge kod ministra Krkobabića dobile 36,4 i siguran sam da će ih biti još. Pojedinačna domaćinstva ne mogu sama da izađu na tržište, to mogu postići jedino ujedinjenjem u zadruge.“

Ina Dendić

Pogledaj takodje

Uređenje zelenih površina i uklanjanje smeća u Radničkom naselju

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Leskovca nastavilo je i ovog vikenda sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *