Početna / DRUŠTVO / EUPRO CALENDAR: Nagrade za učenicu i profesora leskovačke Gimnazije

EUPRO CALENDAR: Nagrade za učenicu i profesora leskovačke Gimnazije

Likovni konkurs „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“  organizovan je tokom oktobra i novembra ove godine i imao je za cilj da podstakneučenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji.

Od  ukupno 231 rada pristiglih na konkurs  žiri je odabrao 12 najboljih koji se nalaze na stranama kalendara EU PROa za 2018. godinu.

Đaci će biti nagrađeni laptop i tablet računarima  i mobilnim telefonima, dok će najbolja škola, odabrana na osnovu angažovanja i predanosti u pripremi radova i organizovanju školskog takmičenja dobiti kao nagradu laptop i projektor.

Nagrade će autorima i autorkama najboljih radova uručiti predstavnici Ministarstva za evropske integracije, Delegacije Evropske unije u Srbiji i programa EU PRO, dok će događaju ispred grada Kraljeva prisustvovati pomoćnik gradonačelnika za socijalna pitanja Marko Matović i član gradskog veća zadužen za odnose sa javnim ustanovama, zaštitu i unapređenje ljudskih prava Milun Jovanović.

Organizovanjem konkursa, EU PRO je nastavio dvanaest godina dugu tradiciju koju su u južnoj i jugozapadnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi koji su mu prethodili, PRO, EU PROGRES i Evropski PROGRES, pružajući tako podršku kreativnom stvaralaštvu mladih.

Učenica Gimnazije Leskovac Katarina Stojanović osvojila je nagradu za likovni rad u oblasti „Nauka i znanje“, a nagrada u ovoj kategoriji je tablet uređaj.

Posebne nagrade predviđene su i za troje profesora  srednjih škola, među nagrađenima je i profesor Saša Seničan iz leksovačke Gimnazije.

Učenici sa juga Srbije osvojili su još dve nagrade:

Danica Stojanovič iz Umetničke škole u Nišu dobila je lap top za likovni rad u oblasti „Obrazovanje“.

Stanica Ramadanović iz surduličke Tehničke škole „Nikola Tesla“osvojila je tabelt zarad u kategoriji „Muzika i festovali“.

Nagrade će biti uručene u utorak, 18. decembra 2018. godine u Kulturnom centru „Ribnica“ u Kraljevu.


Pogledaj takodje

PROSIDBA IZ SNOVA: Inspirisan čarima Bosfora Nikola zaprosio Tamaru

Prosidba predstavlja jedan poseban momenat i užitak, kako za ženu tako i za muškarca, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *